Проситимуть навколишні села про заборону нічного продажу алкоголю

2172 0

Ми у соцмережах:

фото - 20 хвилин

Заборонити продаж алкоголю вночі у селах, які межують із Рівним. Скерувати таке звернення до своїх сільських колег запропонували сьогодні члени комісії з питань захисту прав людини та правопорядку міськради Рівного.

Як зазначив її голова Олександр Чубай, у Рівному заборона на продаж спиртного з 22-ї до 8-ї ранку діє кілька років. Але поруч на заміській території розташовані АЗС, де вночі можна придбати алкоголь. До слова, заборону продажу алкогольних напоїв у визначений час доби регулює закон про органи місцевого самоврядування. Зокрема, у 26-у його статтю торік додали пункт про те, що така заборона є компетенцією сільських, селищних чи міських рад. Втім, це не стосується ресторанів, повідомляє Суспільне.

Олександр Чубай, голова комісії з питань захисту прав людини та правопорядку:

Є автозаправні станції, які знаходяться не на території міста Рівне. І виходить так, що після 22:00, якщо в інших торгових закладах не продають, то там продають, бо говорять, що вони – не в місті Рівне. Але цим вони руйнують хорошу тверезу звичку в Рівному не розпивати вночі спиртних напоїв. І тому ми звернулися з рекомендацією до управління, щоб управління звернулося до сільських рад навколишніх, і до райдержадміністрації, щоб вони прийняли такі рішення, щоб у селах, які навколо, також не здійснювалася торгівля з 22-ї до 8-ї ранку.

Микола Столярчук, голова Шпанівської ОТГ:

– Буде таке звернення – будемо обговорювати, а так – важко сказати. Бо там є надходження від акцизу, від роздрібної торгівлі алкогольних і тютюнових товарів. Тобто це – втрати в нас по податках. Але якщо буде заборона кругом, по інших сільських радах чи об’єднаних громадах, то, звісно, що ми приєднаємося до цього. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також