Проситимуть «Укрзалізницю» не закривати залізничні станції на Рівненщині

1233 0

Ми у соцмережах:

Проситимуть «Укрзалізницю» не закривати залізничні станції на Рівненщині

На сайті Рівненської обласної ради зареєстровано проект звернення ради до Кабінету міністрів України щодо збереження функціонування залізничних станцій Малинськ, Остки, Дубровиця, Удрицьк, Антонівка, Смига, Рудня-Почаївська, Озеряни, Острог для виконання вантажних операцій та забезпечення підприємств області рухомим складом (напіввагонами).

У проекті документа зазначається, що сьогодні ПАТ «Укрзалізниця» ініціює питання закриття залізничних станцій для вантажних операцій Малинськ, Остки, Дубровиця, Удрицьк, Антонівка, Смига, Рудня-Почаївська, Озеряни, Острог, у зв’язку із їх збитковістю. Депутати Рівненської обласної ради не погоджуються з даним рішенням, поідомляє ZIK.

Свою позицію автори звернення мотивують тим, що за останній рік залізниця значно зменшила подачу вагонів для підприємств, які користуються послугами станцій. Вони наводять ряд прикладів.

Упродовж січня – жовтня цього року при середньодобовій потребі, згідно поданих в установленому порядку заявок підприємств області у 300-350 вагонів, підрозділами Укрзалізниці фактично забезпечено 100 одиниць зазначеного рухомого складу або близько 30 відсотків від потреби. Проблема із забезпечення напіввагонами стала однією з головних причин скорочення обсягів промислового виробництва у добувній промисловості і розробленні кар’єрів (щебеневої продукції), виробництві іншої неметалевої мінеральної продукції (цементу).

Депутати Рівненської обласної ради проситимуть вжити заходів із недопущення закриття залізничних станцій області для виконання вантажних операцій та вирішити питання забезпечення підприємств області рухомим складом (напіввагонами), – зазначається в проекті звернення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також