![Проста рибка від складних проблем](/images/image/%D0%87%D0%B6%D0%B0%20%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B0%20%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0.jpg)
Минтай — розповсюджена і відносно недорога риба. Крім того, його вважають дієтичною рибою, адже 100 г продукту містить всього 72 калорії та 1 г жиру. Але смажений на олій минтай має вже 120 калорій. Варена, запечена і приготовлена на парі риба практично не збільшує свою калорійність.
Якщо вживати минтай як мінімум двічі на тиждень, це допоможе частково знизити рівень холестерину в крові, а також ризик розвитку онкологічних хвороб шлунково-кишкового тракту. При цьому поліпшиться робота серця і щитоподібної залози, підвищиться імунітет, організм одержить купу корисних мікроелементів. Стабілізується рівень цукру в крові і поліпшиться психоемоційний фон за рахунок зміцнення нервової системи.
Але вживання минтая протипоказане при алергії на білок риби, гіпертонії та деяких хронічних захворюваннях у стадії загострення.