Проста рибка від складних проблем

Минтай — розповсюджена і відносно недорога риба. Крім того, його вважають дієтичною рибою, адже 100 г продукту містить всього 72 калорії та 1 г жиру. Але смажений на олій минтай має вже 120 калорій. Варена, запечена і приготовлена на парі риба практично не збільшує свою калорійність.

1 хв. читання

Якщо вживати минтай як мінімум двічі на тиждень, це допоможе частково знизити рівень холестерину в крові, а також ризик розвитку онкологічних хвороб шлунково-кишкового тракту. При цьому поліпшиться робота серця і щитоподібної залози, підвищиться імунітет, організм одержить купу корисних мікроелементів. Стабілізується рівень цукру в крові і поліпшиться психоемоційний фон за рахунок зміцнення нервової системи.

Але вживання минтая протипоказане при алергії на білок риби, гіпертонії та деяких хронічних захворюваннях у стадії загострення.

Поділитися цією статтею