Простий масаж від нежитю

2278 0

Ми у соцмережах:

Простий масаж від нежитю

— Причин нежитю може бути декілька, — говорить терапевт Наталія Дорохова. — Найпоширеніший — вірусний. Інші його симптоми (крім закладеного носа) — підвищення температури, почервоніння горла. Щоб полегшити життя носа, потрібні судинозвужувальні краплі у віковому дозуванні.

Якщо напали віруси — Причин нежитю може бути декілька, — говорить терапевт Наталія Дорохова. — Найпоширеніший — вірусний. Інші його симптоми (крім закладеного носа) — підвищення температури, почервоніння горла. Щоб полегшити життя носа, потрібні судинозвужувальні краплі у віковому дозуванні. Препарати, якими промивають ніс, знімають набряклість. В аптеках величезний вибір подібних спреїв з морською водою. Мамам треба мати на увазі: дітям до року забороняється, а до трьох років не рекомендується що-небудь взагалі впорскувати в ніс. Тільки закапувати. І не гірше від дорогих заморських препаратів для цього підійдуть звичайний фізрозчин і копійчана піпетка. І зовсім не лікувати такий нежить теж не можна. Якщо все пустити на самоплив, нежить може перейти у запалення, у тому числі в запалення вуха — отит.

А може, це бактерії? Бактеріальний нежить найчастіше є продовженням вірусного. З’являються жовті й зелені виділення з носа. Потрібно знову показатися лікарю, оскільки є небезпека ускладнень: запалення пазух, гайморит, синусит.

Допоможуть морква і кора дуба Найпростіші домашні рецепти від нежитю: відвар ромашки і відвар кори дуба (можна застосовувати, якщо слизова не пересушена). Дуже добре допомагає сік моркви, петрушки і буряка в рівних пропорціях. Дорослим і дітям з трьох років можна чистити ніс за допомогою каланхое.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також