Просять дозволу обслуговувати клієнтів всередині – у Рівному пікетують міськраду

1586 0

Ми у соцмережах:

Просять дозволу обслуговувати клієнтів всередині – у Рівному пікетують міськраду

Відкрити ресторани та кафе для відвідувачів усередині. З такою вимогою вранці 14 липня під міську раду Рівного прийшло кілька десятків підприємців.

Серед керівників акції – очільник Спілки перевізників Валентин Демчук. Він каже, що до нього звернулись ресторатори із проханням дослідити, чи може їм влада на місцевому рівні відкрити заклади для роботи всередині, повідомляє Суспільне.

В свою чергу, пан Демчук вважає, що в рамках адаптивного карантину місцева влада може прийняти таке рішення, відтак його можна вимагати. У приклад навів Львівщину, де, попри велику захворюваність, заклади обслуговують клієнтів всередині.

На плакатах люди написали звернення безпосередньо до міського голови. Зазначимо, що Володимир Хомко наразі у відпустці. Він. однак, не приймає такі рішення одноосібно, це відбувається колегіально і зважають на думку епідеміологів.

Обов'язки керівника міста виконує секретар Рівненської міськради Сергій Паладійчук. Посадовець порадив людям іти з цими вимогами до облдержадміністрації, адже без її рішення прийняти першими таке послаблення місто не може.

Зазначимо, що напередодні перший заступник голови ОДА Сергій Подолін коментував, що вони отримали звернення за підписом чотирьох десятків рестораторів, які просять дозволити роботу з клієнтами усередині. Подолін додав, що таке рішення винесуть на розгляд комісії 14 липня. А ще посадовець дорікнув, що ряд закладів, попри заборону, все одно обслуговували всередині.

Інформація доповнюється...

Що відомо

В ряді українських міст влада раніше дозволила роботу закладів харчування всередині. Йдеться переважно про регіони, де карантинні обмеження через невисоку захворюваність дещо слабші.
У Львові 24 червня дозволили відновити роботу ресторанів та фітнес-клубів. Щоправда, встановили обмеження: дозволили приймати відвідувачів у приміщенні за умови, що одночасно там буде до 10-ти людей.
Рівненська область з вищим рекомендованого відсотка виявлення хворих (12,79% при нормі 11%) поки що входить до переліку областей, де МОЗ не рекомендує послаблення карантину. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також