Просять спорудити у Рівному пам’ятний знак легіонерам

950 0

Ми у соцмережах:

Просять спорудити у Рівному пам’ятний знак легіонерам

Чеська делегація запропонувала міському голові Рівного обговорити можливість спорудження у Рівному пам’ятного знаку чехословацьким легіонерам, які загинули у Першій Світовій війні.

Рівному пам’ятного знаку чехословацьким легіонерам, які загинули у Першій Світовій війні. Ідеться про майже сотню чеських розвідників армії Брусилова, які полягли у період із 1915 до 1919 років на наших землях.

Нагадаємо, що делегація Чеської Республіки на чолі з генеральним консулом у Львові Павелом Пешеком зустрічалась з Володимиром Хомком учора. На зустрічі також були повноважний представник Відділу військових ветеранів Міністерства оборони Чехії Павел Філіпек, архітектор Лукаш Гудак та майор Бюро аташе з питань оборони Посольства Чеської республіки в Києві Петр Шмак.

Володимир Хомко доручив найближчим часом вивчити це питання архітекторам та історикам, визначитися з місцем розташування пам’ятного знаку, його виглядом та інформаційним наповненням, щоб максимально врахувати інтереси громади Рівного, повідомляє відділ інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівненської міської ради

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також