Протестували у Рівному проти дороги, бо думали, що земля їхня

4596 0

Ми у соцмережах:

Протестували у Рівному проти дороги, бо думали, що земля їхня

Мешканці багатоповерхівки на вулиці Буковинській вийшли на протест, коли побачили будівельників, які почали розбирати тротуар поруч. З’ясувалося, що тут збираються збудувати не парковку, а дорогу. Точніше, шматок дороги, яка з’єднає вулицю Київську із бульваром Хмельницького. Будівництво профінансував приватний забудовник, який побажав залишитися неназваним. Однак неважко здогадатися, хто міг би дати гроші на таке будівництво. Адже поруч компанія депутата міськради від «Слуги Народу» Олександра Іванова будує торгово-офісний центр.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану міського управління архітектури та містобудування:

У генеральному плані міста передбачено, що там має бути дорога шириною у тридцять метрів. Вона з’єднуватиме вулицю Київську та бульвар Хмельницького. Оскільки забудова там є щільною, то дорога потрібна. Досі водії для під’їзду до багатоповерхових будинків використовували територію біля супермаркету «Сільпо». Але виїзд там надто вузький. Немає там і повноцінного тротуару, бо це парковка колишнього гастроному.

Юрій Чаборай, міський депутат з цього округу:

— Люди чомусь вирішили, що у них під вікнами будуть стояти машини. Але це не так. Більше того, земля біля їхнього будинку належить місту. Нею розпоряджається міськрада Рівного. Я ознайомився з проєктом будівництва заїзду на вулицю. Однак оскільки люди були незадоволені, то звернувся до проєктанта, і той змістив паркомісця від житлової зони до ТЦ «Арена». Тепер навантаження на житлову зону мінімізовано. Будівництво дороги там планувалося ще у 2005 році. Добре, що зараз це будівництво здійснюється не за кошти міста, а за гроші інвестора, який має там комерційну нерухомість.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також