Протистояння по-гощанськи: образи й скарги на сепаратизм

2742 3

Ми у соцмережах:

Леонід Бондар

Боротьба між представниками різних політичних сил на рівні районів буває не менш запеклою, аніж в облраді чи парламенті. Так, у Гощі вже не перший рік депутат райради «воює» із представниками райдержадміністрації. Написав не одну заяву у правоохоронні органи, а тепер заявляє, що чиновники можуть бути причетні до підпалу кафе його дружини.

Депутат-«батьків­щині­вець» Леонід Бондар минулого тижня прийшов до редакції «РВ» з кількома документами: скаргами на колишнього голову Гощанської РДА Ярослава Кальку та нинішнього заступника голови РДА Тараса Гоменюка, написаними в СБУ та поліцію. А також — актом про пожежу у кафе «Лео», яке горіло 4 січня у центрі Гощі. Експерти встановили, що кафе підпалили.

Леонід Бондар заявляє:

— На сесії Ярослав Калька, Тарас Гоменюк, а також Леонтій Супрунець мені публічно погрожували. Розпочалося все з того, що я свого часу звернув увагу на громадську організацію «Волонтерський рух «Спільно Гоща», засновником якої виступив тодішній голова РДА Ярослав Калька. На цю ГО переказували серйозні кошти. А з 11 людей, які служили в АТО з Майківської сільради, наприклад, тільки одному «Спільно Гоща» чимось допомогла. Хоча з цієї сільради було переказано на ГО близько 200 тис. грн. на допомогу військовикам.

Я попросив, щоб організація прозвітувала, і написав статтю, після якої на мене зробили «наїзд». А у грудні з’явилася інформація, що зібрана картопля з Гощанського району опинилася у столичному ресторані. Тоді почали говорити, що то ніби мій ресторан у Києві знайшов ту картоплю, хоча не маю ніякого стосунку до цього. За кілька днів кафе підпалили. Дуже багато збігів, тож пов’язую це з волонтерами. Мені після пожежі навіть сказали: «І треба була тобі та картопля?». Окрім того, мені погрожували. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підпалу. Чоловік, який зайшов у кафе, вилив рідину із запальнички на шафу та підпаливши втік.

Ярослав Калька, колишній голова Гощанської РДА та співзасновник «Спільно Гоща»:

— Якщо пан Бондар має підозри, що я якимсь чином можу бути причетним до пожежі у його кафе, нехай би звертався до поліції, як це не раз робив. На усі його заяви правоохоронці надсилали відмови, бо звинувачення не підтверджувалися. Управління боротьби з економічними злочинами після його скарги перевіряло «Спільно Гоща» — порушень не було. Окрім того, у мене взагалі не було права підпису у цій організації. Я тільки виступив співзасновником, до речі, з селищним головою Гощі. Бондар мене вже звинувачував і у сепаратизмі, і у тероризмі. А я навіть не можу сказати, з чого усе розпочалося. Цей депутат конфліктує з половиною району. На більшість його дописів навіть не реагую.

Тарас Гоменюк, заступник голови Гощанської РДА та член «Спільно Гоща»:

— Леонід Бондар вже не раз писав на мене заяви, щоразу якісь свої варіанти звинувачень видумуючи. У мене до нього ніколи не було жодних претензій, своїм політичним конкурентом його не вважаю. Окрім того, я — посадова особа і мені немає сенсу будь-що робити, аби зашкодити депутатові. Тим більше, що у Леоніда Бондаря у районі погана репутація.

Його звинувачення, поширення неправдивої інформації про мене можу пояснити хіба тим, що він хоче до влади і таким чином бореться з політичними опонентами. Він мене сепаратистом назвав, хоча я воював у «Правому секторі» і нині допомагаю бійцям на сході — всі хлопці про це знають. «Спільно Гоща» публічно звітувала, і ні в кого, окрім п.Бондара, претензій не було. Може, він і кафе сам підпалив, аби мати про що говорити?

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також