Протитанковий «привіт» для Мерчука

4090 0

Ми у соцмережах:

Протитанковий «привіт» для Мерчука

«За УНА-УНСО, за Сашка Білого. F..ck the police. I hate you», - такий напис знайшли на тубі від протитанкового гранатомета РПГ-22, яким вночі з неділі на понеділок протаранили будівлю патрульної поліції Рівного. Підозрюють, що стрілок цілив у кімнату, де спав начальник патрульних Сергій Мерчук. На щастя, снаряд влучив нижче – у порожній о тій порі тренажерний зал. Поліція тепер шукає зловмисників, а націоналісти говорять про провокацію.

Вибух на вулиці Степана Бандери пролунав близько третьої ночі і розбудив не лише самого Сергія Мерчука, який живе у потаємній кімнаті свого службового кабінету, а й мешканців кількох житлових будинків поруч. Снаряд від РПГ-22 пробив стіну та покриття гаражного приміщення, де патрульні облаштували тренажерний зал.

Сергій Мерчук

- У дворі сусіднього житлового будинку знайшли тубус від «мухи» із написаними дурницями, - розповідає начальник управління патрульної поліції Рівного Сергій Мерчук. – Привіт, так би мовити, передали. По тривозі підняли весь особовий склад, але під час відпрацювання міста знайти тих, хто стріляв, не вдалося. Тепер справою займаються слідчі. У зв’язку з інцидентом посилимо чергування. Думаю, випадок пов’язаний із принциповою позицією патрульних. Поліція розпочала досудове розслідування за фактом хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї (частина 4 статті 296 Кримінального кодексу України). З метою затримання зловмисників в області введено план «Перехоплення» та посилено заходи із забезпечення публічної безпеки та порядку. Правоохоронці закликають громадян бути пильними, зберігати спокій та з розумінням поставитися до заходів, які наразі проводить поліція. На подію відреагували у Києві. Начальник Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Євгеній Жуков написав на своїй сторінці у Facebook: - Сьогодні вночі по вікнах кабінету начальника управління патрульної поліції Рівного Сергія Мерчука був зроблений постріл з РПГ-22. Граната потрапила в спортзал. Ніхто не постраждав. Напис на тубусі гранати - дитячий лепет, для відволікання уваги. І ніякого стосунку до патрульної поліції не має. Сергій Мерчук - активний учасник Майдану, після - учасник бойових дій в складі полку "Азов". До патрульної поліції в органах не служив. Усі 28 управлінь патрульної поліції України працюють в посиленому режимі, з автоматичною зброєю. Висновки зроблені і найголовніше - ми рухаємося в правильному напрямку. Чому на тубі були згадані УНА-УНСО та Сашко Білий (Олександр Музичко), з’ясовуватиме слідство. Ми ж нагадаємо, що керівника «Правого сектора» на Західній Україні вбили у березні 2014 року, за два роки до створення у Рівному патрульної поліції. Ярослав Гранітний, який нині очолює обласний осередок УНА-УНСО, заявляє, що напис і вибух – провокація.

Ярослав Гранітний

- Запевняю, ніхто з хлопців УНА-УНСО стосунку до інциденту не має, - зазначив пан Гранітний у коментарі РВ. – Мені це схоже на провокацію, аби збурити хвилю тиску на патріотичні організації. Думаю, будуть обшуки у націоналістів. Але нічого, окрім зареєстрованої зброї, не знайдуть. До слова, коли Сашка Білого вбили, з усієї України хотіли з’їхатися люди і підпалити управління міліції у Рівному. Ми тоді стримали цю хвилю люті, пояснюючи, що жодного стосунку рівненські правоохоронці до дії «соколів» Авакова не мали.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також