Провідниця у Здолбунові плаче, бо звільнили за рік до пенсії

5658 0

Ми у соцмережах:

Провідниця у Здолбунові плаче, бо звільнили за рік до пенсії

«Якщо хочеш мати пенсію, то йди мий вагони!» — заявив начальник Вірі Брудьковській, яка 25 років пропрацювала провідницею на залізниці у Здолбунові. Жінка ображена — їй не дозволили допрацювали півтора року до пенсії. Тепер вона перебуває на обліку у службі зайнятості, скаржиться у різні установи, але відповідь одна — начальник має рацію.

Віра Брудьковська, скаржниця:

— У мене 41 рік вислуги на залізниці. Спочатку я була черговою по станції, а потім 25 років працювала провідницею. Трималася за цю роботу, бо вже поважного віку, і думала, що матиму добру пенсію. Адже за безперервний стаж роботи на залізниці є добавка до пенсії. За час моєї роботи змінилося з десяток начальників.

Коли прийшов черговий начальник, то до мене доходили чутки, що мене хоче звільнити. Але я на це не зважала, бо і план виконувала, і ніяких порушень не мала. Свою роботу я добре знаю. Проте новий керівник почав до мене усіляко прискіпуватись. Звільнили мене дуже підступно. Контракт у мене завершився 31 серпня. З березня залізниця не працювала нормально, був карантин. Пізніше я лежала у лікарні через діабет. Згодом з’ясувалося, що медсестра, яка проводила процедури, була хвора на коронавірус. Усіх, хто мав з нею контакт, відправили на самоізоляцію. Тоді до мене зателефонували з роботи і вимагали, щоб я особисто принесла їм свій лікарняний. Оскільки я не могла цього зробити, то передала його через знайомих. Але його чомусь не прийняли і наполягали, щоб лікарняний я принесла особисто. Згодом виявилося, що так хотіли мене повідомити про майбутнє звільнення.

За словами жінки, вона пішла поспілкуватися віч-на-віч з керівником. Однак той не повідомив їй причину звільнення, а замість посади провідника запропонував їй мити вагони.

— Звісно, що я відмовилась, бо уже не в тих роках. Колись мити вагони посилали тих, кого хотіли провчити. Така робота у нас на залізниці вважалася принизливою, — говорить пані Віра.

Натомість начальник моторвагонного депо у Здолбунові Анатолій Малюта вважає, що звільнив її відповідно до чинного законодавства, і заявив, що із «документами у нього повний порядок»:

— Якби я її звільнив безпідставно, то суд її б давно поновив на роботі. Про свої несправедливі дії ця жінка розповідати не хоче, але на мене неодноразово скаржилася. Однак потрібно розуміти, що була створена ціла комісія, яка ухвалила таке рішення. У мене була розмова з керівництвом залізниці. Вони були шоковані, що я звільнив людину, якій залишилося півтора року до пенсії. Але коли подивилися документи, то усі питання зникли. Але скандали із свого колективу я виносити не хочу.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також