Псевдоволонтеру з Сарненщини оголосили про підозру у шахрайстві

851 0

Ми у соцмережах:

Псевдоволонтеру з Сарненщини оголосили про підозру у шахрайстві

У соціальних мережах він збирав гроші на власні потреби.

Працівники УСБУ в Рівненській області викрили жителя області, який, використовуючи соціальні мережі, розміщував повідомлення про збір коштів, які у подальшому використовував на власні потреби.

Під час обшуків у помешканні псевдоволонтера правоохоронці  вилучили: мобільні телефони та SIM-картки мобільних операторів стільникового зв’язку, які використовувались для реєстрації акаунтів у соціальній мережі Facebook.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Сарненського районного відділу поліції ГУ НП в Рівненській області.

Поліція вже з'ясувала, що під приводом збору коштів на лікування онкохворої дитини 24-річний сарненчанин наприкінці лютого створив у одній із соціальних мереж фейкову сторінку, вказавши там картковий рахунок для збору коштів, які у подальшому збирався привласнити. Дані про хворих дітей брав у вільному доступі в мережі Інтернет.

За процесуального керівництва Сарненської окружної прокуратури, вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 статті 190 Кримінального кодексу України, тобто у шахрайстві шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

За такі дії йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також