Пухир? Готуйте солону воду!

2884 0

Ми у соцмережах:

Пухир? Готуйте солону воду!

Як відомо, пухир — це маленький мішечок запаленої шкіри, в якій міститься рідина. Вони утворюються на руках і стопах через тертя і тиск. Пропонуємо декілька засобів, що допоможуть легко і швидко загоїти пухирі та запобігти неприємним больовим відчуттям, які вони спричиняють.

Щоб пухир краще загоювався, занурте стопу або уражене місце в теплу воду, змішану з великою кількістю солі. Річ у тім, що солона вода допоможе дезінфікувати пухир і знешкодити бактерії, які можуть спричинити розвиток інфекцій. Крім того, вона стимулює циркуляцію та пришвидшує процес відновлення клітин, тому шкіра швидше загоїться.

Одним із натуральних засобів, який має здатність пришвидшувати загоєння ран, є алое. Крім того, цей продукт також легко проникає в шкіру, тому ідеально підходить для лікування пухирів. Його зволожувальні властивості також допоможуть пришвидшити процес загоєння та зменшити запалення пухиря. Потрібно розрізати листок алое вера вздовж і впоперек та нанести сік безпосередньо на уражену зону.

Чудово підходить і календула — мазь або інші засоби, до яких ця рослина входить як основний інгредієнт. Календулу також рекомендують використовувати, щоб пришвидшити процес загоєння ран, оскільки вона стимулює відновлення шкіри та сприяє виробленню колагену.

Для лікування пухирів використовують також яблучний оцет, розведений в рівних пропорціях водою, вазелін.
Якщо у вас дуже чутлива або схильна до подразнень шкіра, радимо натирати спиртом шкіру там, де можуть утворитися пухирі. Можете також наклеїти пластир або підкласти ватний диск, щоб запобігти пухирям. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також