Путін летить тиснути на Лукашенка і лякати українців – дослідники

1094 0

Ми у соцмережах:

Путін летить тиснути на Лукашенка і лякати українців – дослідники

Російський диктатор Володимир Путін 19 грудня зустрінеться у Мінську з Олександром Лукашенком. Це буде їх перша зустріч у столиці Білорусі з 2019 року.

Американські дослідники Інституту вивчення війни припустили, для чого Путіну треба цей візит. Вони окреслили два завдання, які намагатиметься реалізувати російський диктатор.

Володимир Путін буде тиснути на президента Білорусі Олександра Лукашенка, щоб той пішов на поступки в питанні війни проти України. Незрозуміло, чи Путіну вдасться домогтися від Лукашенка бажаних поступок. Адже той успішно опирається від вторгнення білоруських військ в Україну.

Наразі ISW оцінює російське вторгнення в Україну з Білорусі як низьке, але можливе. Білоруські сили вкрай малоймовірно вторгнуться в Україну без російської ударної сили. Досі немає ознак того, що російські війська формують ударне угруповання в Білорусі.

Друге завдання Володимира Путіна – це інформаційна операція, яка має на меті зламати волю України та готовність Заходу підтримувати Україну.

Ця зустріч підсилить російську інформаційну операцію, покликану переконати українців і західних громадян, що Росія може напасти на Україну з Білорусі.

Тривалі удари Росії по Києву, постійне розгортання військ до Білорусі та продовження войовничої риторики є частиною (і взаємно посилюють) цю інформаційну операцію. Однак навряд Кремль зламає українську волю до боротьби.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також