Путін увімкнув ядерну «лякалку», бо програє війну

952 0

Ми у соцмережах:

Путін увімкнув ядерну «лякалку», бо програє війну

Після незаконної анексії на папері чотирьох областей України російський диктатор Володимир Путін зробив себе непереговірним.

Тепер говорити з ним не хоче ні Захід, ні Україна. Президент Володимир Зеленський публічно відмовився проводити будь-які переговори з Путіним, про що ухвалив рішення РНБО.

Оскільки США і союзники лише посилюють військову допомогу Україні, а Росія відверто програє війну, то Володимиру Путіну не залишилося нічого, окрім блефу.

Почалося усе з того, що італійська газета La Repubblica поширила дивну статтю, що Росія могла вивести у море підводний човен «Білгород», на борту якого могли бути ядерні торпеди «Посейдон». Ті самі, якою російська пропаганда з 2015 року лякала світ. Однак насправді ніхто ніколи не бачив ядерні торпеди «Посейдон», вона фігурує лише у звітах президента РФ Володимира Путіна. Можливо її узагалі не існує. Сама ж газета додала, що підводний човен можливо вийшов, щоб провести випробування цієї ракети в арктичних водах. Центр протидії дезінформації при РНБО уже повідомив, що ця стаття маніпуляція.

Пізніше видання «The Times» з посиланням на власні джерела повідомило, що в сторону України росіяни планують відправити потяг, керований секретним ядерним підрозділом. Видання припускає, що випробування ядерної зброї може відбутися поблизу кордонів з Україною у Чорному морі. Випробовувати можуть ту саму зброю, яка у Росії нібито є.

В американському інституті вивчення війни можливість нанесення ядерного удару по Україні вважають малоймовірним.

- Шанси того, що Росія застосує ядерну тактичну зброю в Україні є низькими. Вони безперечно намагаються залякати Україну й змусити її відступити, а також залякати західних партнерів, щоб припинити їхню допомогу. Проте, ми не думаємо, що він справді хоче застосувати ядерну зброю. На це є кілька причин.

По-перше, він, очевидно розуміє, що це призведе до серйозної відповіді з боку НАТО та США. Ми чули досить чіткі меседжі від Білого Дому та інших партнерів НАТО. Вони заявили, що застосування ядерної зброї спровокує масштабну конвенційну, не ядерну, відповідь з боку США та НАТО, ціллю якої стануть російські війська на території України.

По-друге, він наймовірніше, не зможе ефективно застосувати ядерну зброю на полі бою, адже російські сили не в найкращій формі. Вони не зможуть використати шкоду, якої ймовірно зазнає українська армія, на свою користь.

До того ж бойовий дух та воля України настільки сильні в цей момент війни, що малоймовірно, що Україна здасться
, - прокоментував ситуацію Мейсон Кларк для BBC.

Чому потрібен цей шантаж, пояснив сам Володимир Путін, який під час підписання документів про анексію українських областей запросив переговорів з Україною. Той хоче узаконити рішення, яке ніколи не визнає світ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також