Путівка для дитини: вибиратимуть не на тендері, а на сімейній раді

2119 0

Ми у соцмережах:

Путівка для дитини: вибиратимуть не на тендері, а на сімейній раді

На Рівненщині більше не проводитимуть тендери на оздоровлення дітей. Цього року 5,2 млн. грн. планують витратити не на централізовану закупівлю путівок, як було раніше, а на компенсацію для санаторіїв, які обиратимуть для дітей їхні батьки.

Зміни у систему оздоровлення та відпочинку дітей мають внести на наступній сесії обласної ради, проте депутати їх підтримують. Бо сподіваються, що частина з виділених мільйонів осяде і на Рівненщині — у місцевих дитячих таборах, сім з яких ще працюють, а два з минулого року у невизначеному стані. Віталій Ліпський, начальник обласного управління у справах молоді та спорту:

— Коли попередніми роками проводили тендери на оздоровлення дітей, вигравали заклади, які пропонували найменшу ціну, але не завжди найліпші послуги. Тепер же батьки матимуть змогу обрати для своєї дитини той санаторій, який їй найкраще підходить для поліпшення здоров'я. Між батьками (чи опікунами), закладом, який вони оберуть для своєї дитини, та обласним центром організації оздоровлення буде підписана тристороння угода, відповідно до якої здравниця отримуватиме кошти з бюджету. Діти-сироти, діти загиблих учасників АТО, діти з малозабезпечених сімей матимуть повну компенсацію вартості путівки. На інших дітей бюджет видаватиме два прожиткових мінімуми, тобто приблизно 3,5 тис. грн. Якщо путівка буде дорожчою, решту суми доплачуватимуть батьки, профспілки чи підприємства, на яких працюють батьки. Для того, щоб оздоровити дитину, потрібно звернутися до підрозділів управління молоді та спорту за місцем проживання і подати потрібний перелік документів. Наразі не можемо сказати, скільки дітей цього року вдасться оздоровити. По-перше, не відомо, яку вартість путівок пропонуватимуть санаторії на літо, по-друге, окрім 5,2 млн. грн. обласного бюджету, кошти на оздоровлення також виділятимуть місцеві бюджети, а частину сум ще й доплачуватимуть батьки.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також