П’яний дав слово поліції, а потім підбив «Рено» біля Рівного

5690 0

Ми у соцмережах:

П’яний дав слово поліції, а потім підбив «Рено» біля Рівного

У суботу, 1 серпня, близько 21.00 до поліції надійшов виклик про ДТП на трасі Київ-Чоп. Винуватець ДТП був настільки п’яним, що одразу не міг розбірливо назвати своє ім’я патрульним, які приїхали з Рівного.

Дивна поведінка водія була зумовлена алкогольним сп’яніння, — розповіла речниця патрульної поліції Рівненщини Наталія Воєвода. — 51-річному водію «Nissan», який зіткнувся із «Renault», одразу на місці події було запропоновано пройти огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння. Але той відмовився у присутності двох свідків. Відмова була й на пропозицію пройти огляд у медичному закладі. На водія патрульні склали два адміністративних протоколи. Перший — за вчинення ДТП, другий — за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Виявилося, що водій, який скоїв ДТП на під’їзді до Рівного, уже потрапляв у поле зору поліції у Житомирській області. Його в сусідній області зупиняли патрульні, які склали адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Однак після того п’яний чоловік сів за кермо і продовжив рух, уже біля Рівного підбивши «Renault».

Як так вийшло, що патрульні після зупинки дозволили п’яному водію їхати далі? Відповідь дала речниця патрульної поліції Наталія Воєвода:

Патрульні не мають права відбирати автомобіль нетверезого водія. Відповідно до чинного законодавства, патрульні мали взяти у нього зобов’язання, що він не буде керувати транспортним засобом протягом доби. У таких випадках водій може залишити автомобіль на узбіччі та викликати собі таксі, яке доправить його додому. Очевидно, що у цьому випадку чоловік цього не зробив. Патрульні не можуть постійно перебувати біля автомобіля та стежити, щоб водій не продовжив керувати авто.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також