П`яний рівнянин вкусив поліцейського за груди і купив йому футболку

1110 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

9 вересня нетверезий Олег Зайцев у службовому авто "Шкода" вкусив поліцейського взводу реагування батальйону управління поліції охорони в Рівненській області Валентина Дмитрука за груди. Це сталось на вулиці Чорновола біля магазину «Vicom».

Таким чином він хотів перешкодити поліцейському, який затримав його для складення протоколу про вчинення адміністративного правопорушення. І своїм укусом він спричинив поліцейському легкі тілесні ушкодження - крововилив та садна у районі укусу.

23 листопада під час розгляду цієї справи у Рівненському міському суді обвинувачений визнав свою провину та запевнив, що  відшкодував матеріальну шкоду поліцейському, купивши тому формену футболку. Зайцев також заявив , що щиро кається та просив суддю Володимира Долю не призначати покарання,  пов`язане з позбавленням волі з відбуванням покарання у кримінально - виконавчій установі, адже там він вже встиг побувати раніше . З'ясувалось, що підсудний ще у 2016 році був засуджений за крадіжки до  5 років 6 місяців позбавлення волі, а звільнився на волю лише у сінчі 2019 року.

Поліцейський Валентин Дмитрук зазначив у суді, що з обвинуваченим вони помирилися. Він також просив не призначати Зайцеву покарання у вигляді ув'язнення. Цивільний позов до свого кривдника поліцейський  не заявляв. 

Суддя Володимир Доля визнав Олега Зайцева винуватим у вчиненні кримінального правопорушення,  передбаченого ч. 2 статті 345 Кримінального Кодексу України, тобто в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків,  та призначив покарання - позбавлення волі на один рік. 

На підставі статті  75 Кримінального Кодексу України він звільнив засудженого від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі, встановивши два роки іспитового строку. Суд зобов'язав засудженого періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, а також повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також