П`яний тракторист звинуватив патрульних у «протиправному проникненні» на його подвір`я

306 0

Ми у соцмережах:

П`яний тракторист звинуватив патрульних у «протиправному проникненні» на його подвір`я

Тракторист, який відмовився пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння, звинуватив патрульних у протиправному проникненні в його домоволодіння.

27-річний мешканець Зарічненщини заявив, що патрульні поліції порушили порядок огляду на стан алкогольного сп’яніння, бо вони його не зупиняли, а протиправно проникли до його домоволодіння, де безпідставно пропонували йому пройти освідування на стан сп’яніння.

Місцевий суд визнав тракториста винним у керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Він повинен сплатити  17 000 гривень штрафу. Суд позбавив порушниика права керування транспортними засобами упродовж року. Чоловіе оскаржив це рішення місцевого суду.

Рівненськиий апеляційний суд повідомив, що у матеріалах справи наявні докази, які повністю спростовують твердження апелянта, а тому його вимога про скасування оскаржуваної постанови та закриття провадження у справі є безпідставною.

Зокрема, відеозапис з нагрудної камери з місця події підтверджує, що чоловік перебував за кермом малогабаритного трактора «DW240B», а коли помітив екіпаж поліцейських, аби уникнути спілкування з патрульними, а в подальшому — адміністративної відповідальності, заїхав з наміром сховатися у власне подвір’я.

Зрештою, поліцейські запропонували трактористові, у якого були ознаки сп’яніння, пройти огляд на місці або ж у медичному закладі. Оскільки той відмовився, то патрульні склали адміністративний протокол за ч. 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення та, разом із актом відмови від проведення такого огляду та направленням водія на огляд до медичного закладу, відеозаписом з нагрудної камери працівника поліції, скерували для розгляду до місцевого суду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також