П`ять гектарів біля Рівного - для Мартина

946 0

Ми у соцмережах:

П`ять гектарів біля Рівного - для Мартина

У 39 тисяч гривень оцінили 4,8 га лісу неподалік Рівного, які наступні 15 років орендуватиме підприємство Романа Мартина, друга голови Рівненської РДА. На ділянці, що прилягає до водойми неподалік села Сергіївка, підприємець має зробити зону відпочинку.

Лісову ділянку в оренду п. Мартин отримає за розпорядженням голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка. Підписано документ днями, тож сам договір оренди ТзОВ Романа Мартина «Дозвілля» ще не уклало. В обласному управлінні лісового господарства порахували, що в рік за один гектар підприємство повинне сплачувати 8112 грн., за всю площу — близько 39 тис. грн.

Кошти йтимуть у бюджет Кустинської сільради, на території якої лісова ділянка. А ось Решуцький лісгосп, який досі опікувався лісом, не одержить нічого, тож лісівники заявляють, що більше жодних погоджень на оренду лісових ділянок не даватимуть.

— Ми не проти давати ділянки в оренду, але якби це було прибутково для громад, — коментує начальник обласного управління лісового господарства Віталій Сухович. — А наразі існує тенденція, що від оренди відмовляються, розривають договори, які раніше укладали. Тому ми вирішили, що погодження «Дозвіллю» було останнім. Зупинимо процес на деякий час, щоб зробити детальний аналіз, наскільки вигідна оренда лісових ділянок. Плату за оренду нараховуємо відповідно до ухваленого рішення обласної ради.

За даними держреєстру, «Дозвілля» було створено у 2014 році у Рівному, воно організовує відпочинок та розваги. Віталій Сухович зазначає, що будувати будь-що на виділеній ділянці заборонено. Орендар хіба зможе поставити тимчасові конструкції на палях.

— Облаштуємо зону відпочинку, зробимо столики під накриттям, — розповідає Роман Мартин. — Але навряд чи до кінця року зможемо щось робити. Оформлення дозволів і документів — дуже довготривалий процес. Ми досить давно подавали перші запити до столичних органів влади, аби отримати погодження на оренду. Наразі з чекаємо, коли управління лісового господарства проведе інвентаризацію дерев та надасть нам умови використання території. Тоді знатимемо, чи зможемо робити пляж біля озера.

Олексій Муляренко, голова Рівненської ОДА, зауважує, що підстав не давати ділянку в оренду не було. Мовляв, підприємець підготував усі потрібні документи.

— Переконував, що хоче облаштувати зону відпочинку недалеко від Рівного, — зазначає п.Муляренко. — Це ж добре, тим більше, що розвиток туризму на Рівненщині — один із пріоритетних напрямів.

За останні два місяці п. Муляренко дав дозволи на оренду 10 гектарів лісу на Рівненщині — для «рекреаційних цілей». Окрім Романа Мартина, у Рівненському районі півгектара біля села Волошки одержав за розпорядженням голови підприємець Віктор Работа; 2,8 га на березі Білого озера у Володимирецькому районі виділили синові директора Рівненської АЕС Євгенові Павлишину; 1,5 гектара лісу дали під рекреаційні заходи Клеванській сільраді, а ще 80 соток — між Рафалівкою та Суховолею у Володимирецькому районі — підприємцю Євгену Дзіваку.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також