П’ять років не будуть перейменовувати вулиці на честь загиблих Героїв

800 0

Ми у соцмережах:

П’ять років не будуть перейменовувати вулиці на честь загиблих Героїв

За останні кілька років у місті Костополі відбулося кілька хвиль перейменування вулиць. Якщо раніше, у рамках декомунізації, люди не виявляли інтересу до цього питання, то з початком війни усе змінилося, і деякі вулиці за короткий проміжок часу перейменували двічі.

Після розгляду нових пропозицій, а також вивчення досвіду сусідніх громад комісія Костопільської міськради з найменування та перейменування вулиць, скверів та площ вирішила збавити інтенсивність і перейменувати лише вулицю 1 Травня в Костополі. На честь загиблих воїнів вулиці міста у найближчі п’ять років не перейменовуватимуть, повідомляє Костопільщина 21 століття.

Голова комісії з найменувань та перейменувань Сергій Герук (заступник міського голови) каже, що до комісії регулярно звертаються батьки загиблих воїнів з проханням перейменувати вулицю, на якій мешкають, на честь їхніх синів, навіть якщо ця вулиця нещодавно вже була перейменована. Трапляється, коли на одній вулиці живе кілька родин загиблих, кожна наполягає на своєму, й назви вулиці, з якою погодилися б усі мешканці, не знаходять. Відтак комісія вирішила на п’ять років призупинити процес перейменування на честь загиблих на війні.

Сергій Герук каже, що такі ж рішення (з часовими обмеженнями) прийняли й в інших громадах Рівненської області і що у Рівному, приміром, 80% мешканців висловилися проти перейменувань. Натомість він пропонує вшановувати пам’ять полеглих, встановлюючи меморіальні дошки на будівлях та каплички на вулицях чи перехрестях.

Єдина вулиця Костополя, яку найближчим часом перейменують – 1 Травня.

Комісія вважає, що ця назва підпадає під дію закону про декомунізацію. Пропонує п’ять варіантів нової назви: Свободи, Муніципальна, Незламності, Святослава Праска або Лигора Юрченка (сотник УПА, похований в Трубицях). Проголосувати за нову назву можна, заповнивши анкету, бланки яких будуть розміщені в холах приміщень міської ради (вул. 1 Травня, 3 та вул. Незалежності, 7), в Центрі надання адміністративних послуг Костопільської міської ради (вул. Незалежності, 7), або звернувшись до відділу містобудування, архітектури та землеустрою міськради ( вул. Незалежності, 7, каб. 215).
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також