П`ять садків і два ліцеї закрили на Рівненщині, бо діти захворіли

2078 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

На Рівненщині через зростання кількості хворих на ГРВІ серед дітей закрили п'ять дитсадків та два ліцеї. Йдеться про заклади у Вараському, Сарненському і Рівненському районах.

Стан захворюваності серед дітей у навчальних закладах моніторять щодня. У Рівному зростання наразі не фіксують.
Про це Суспільному сьогодні розповіла заввідділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб обласного центру контролю і профілактики хвороб Юлія Терентьєва. 

- Спільно з департаментом освіти запровадили щоденний облік захворюваності в навчальних закладах. По Рівному перевищення захворюваності в школах поки що не зареєстровано, але за минулий тиждень у нас закрилися сім закладів області, розповіла фахівчиня.

Вона зазначила, що призупинили навчальний процес у двох дитсадках Зарічненської громади і трьох закладах дошкільної освіти Локницької ТГ. Також на дистанційну форму навчання з 28 листопада перейшов Вельбівненський ліцей Острозької громади, у Сваринівському ліцеї Сарненської громади з 25 листопада оголосили канікули.

За даними Юлії Терентьєвої, за минулий тиждень на Рівненщині зареєстрували понад 10 000 випадків захворювання на ГРВІ. Це майже на півтори тисячі більше, аніж у позаминулий і на п'ять тисяч більше порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

Майже 70% хворих — діти.

- Найбільше хворіли діти віком 5-14 років — майже чотири тисячі випадків. Але, відповідно до такої великої кількості захворілих, ми маємо не такий великий показник госпіталізації. Всього на Рівненщині за минулий тиждень госпіталізували 110 людей, з яких 60% — діти. Це свідчить про те, що перебіг захворюваності загалом проходить у легкій або середній формі, яка не потребує госпіталізації, зауважила Юлія Терентьєва.

Фахівчиня також додала, якщо в закладі захворіють понад 20% дітей — рекомендуватимуть перейти на альтернативну форму навчання або закриття. Наразі такої захворюваності не фіксують.

Зі слів Юлії Терентьєвої, випадків грипу в області не реєстрували.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також