П’ять тисяч — за покусану дружину на Рівненщині

1408 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Руслан Мацюк, який працює комірником у Рівному, посварився у червні цього року зі своєю дружиною Тетяною на очах у дванадцятирічного сина. Замість того, щоб, як у нас прийнято, побити жінку руками, ногами чи твердими предметами, Руслан… вкусив її за ногу. За це суд зобов’язав кусачого чоловіка заплатити дружині п’ять тисяч гривень. А якби побив, могли би посадити!

Нам не відомо, чи кусав Руслан свою жінку за ноги раніше упродовж тринадцяти років спільного життя у цивільному, тобто не зареєстрованому у ЗАГСі шлюбі і чому висловлював свої емоції таким нетрадиційним в наших краях способом. Так чи інакше, але Тетяна вирішила, що кусати за її ногу до крові — це насильство. І подала до суду. Суд з допомогою експертів кваліфікував подружнє кусання як заподіяння легких тілесних ушкоджень. За це стаття 125 Кримінального кодексу не передбачає покарання у вигляді позбавлення волі. От якби постраждала після укусів втратила працездатність, тоді Руслану «світило» б до двох років ув’язнення.

У підсумку підсудний відбувся кількома годинами ганьби та штрафом у 850 гривень. Допомогла позитивна характеристика з роботи, де Руслан досі ще нікого не покусав.

У той же час потерпіла і суд розійшлися в оцінці моральної шкоди, якої зазнала покусана. Сама вона разом із адвокатом оцінила своє покусане стегно у 20 тисяч гривень. Суд подумав і зменшив цю суму в чотири рази. Чому саме стільки — загадка. Навряд чи суддя Рівненського міського суду Наталія Діонісьєва має великий досвід оцінки моральних збитків за покусані стегна. Тепер буде легше — готуй п’ять тисяч і кусай! Хоч при свідках, хоч без них!

Аби запобігти повторному кусанню, суд зобов’язав Руслана Мацюка не наближатися до дружини та сина ближче, ніж на 500 метрів, а також не писати чи телефонувати обом упродовж шести місяців.

Читайте також:

Домашній насильник заплатить дружині, бо вкусив її за стегно на очах у сина


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також