П`ять заяв на бюджет і необмежено на контракт: нове у вступній кампанії-2020

988 0

Ми у соцмережах:

П`ять заяв на бюджет і необмежено на контракт: нове у вступній кампанії-2020

Вступна кампанія до закладів вищої освіти розпочнеться о 10-й годині 1 серпня. Вступники зможуть подати до 5 заяв на бюджет у період з 13 по 22 серпня.

 

Про це та деякі новації вступу до ЗВО у 2020 році на брифінгу розповів заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко.

"Вступна кампанія до закладів вищої освіти розпочнеться 1 серпня. Першого серпня о 10-й годині ранку буде відкрита можливість реєстрації електронних кабінетів. Вступники зможуть подати до 5 заяв на бюджет у період з 13 по 22 серпня. Кількість заяв на контрактну форму навчання необмежена", - сказав Вітренко.

Серед новацій він назвав можливість подачі електронних заяв вступниками пільгових категорій, які мають хоча б один сертифікат ЗНО 2017-2020 років.

Друга новація: вступники, що мають право складати вступні іспити замість ЗНО, а також ті, що складають творчі конкурси на певні спеціальності, для участі в конкурсі на бюджетні місця, починаючи з 24 липня, мають зареєструватися в закладі вищої освіти для складання таких іспитів і творчих конкурсів. Скласти такі іспити і творчі конкурси необхідно з 1 по 12 серпня.

Подання документів на зарахування на освітній ступінь бакалавра за кошти державного бюджету відбувається в два етапи: основний до 20 серпня, другий етап - зарахування на контракт — до 23 жовтня.

Також у цьому році заклади вищої освіти не мають права відмовляти у прийнятті документів через запис у свідоцтві про освіту "звільнений або звільнена від ДПА". Середній бал додатка до свідоцтва про освіту розраховується як середнє арифметичне усіх зазначених у додатку оцінок.

"Предмети, за якими зроблено запис "звільнений або звільнена", "зараховано", а також факультативи у загальну кількість не враховуються", - сказав Андрій Вітренко.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також