П'ятеро жителів Рівненщини отримали «нульові» кредити на сонячні панелі

1538 0

Ми у соцмережах:

П'ятеро жителів Рівненщини отримали «нульові» кредити на сонячні панелі

На Рівненщині 5 фізосіб встановлять сонячні станції завдяки державній пільговій програмі на підтримку енергетики.

- Ініціатива стартувала цьогоріч у липні та вже маємо п’ятеро людей, які скористалися такою підтримкою. Усі сонячні панелі будуть встановлені у приватних будинках, - розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Вона закликала й інших громадян максимально використовувати можливості, що пропонує держава.

Нагадаємо, за умовами програми, держава повністю компенсує відсоткову ставку за такими кредитами впродовж десяти років. Сума кредиту може складати до 480 тисяч гривень. Його можна оформити в таких банках: «Приватбанк», «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Сенс Банк», «Глобус Банк».

Програми впровадження додаткової генерації діють також і для ОСББ.

Для максимального залучення усіх в державній програмі «Доступні кредити 5-7-9» відтепер в ній беруть участь і ОСББ та ЖБК. Вони зможуть отримати пільгові кредити під 7% річних на впровадження енергоефективних проєктів та встановлення відновлюваних джерел енергії. Максимальна сума кредиту – 5 млн гривень, максимальний термін кредиту – 5 років.

Якщо ОСББ або ЖБК беруть кредит на встановлення відновлюваних джерел енергії, вони зможуть отримати компенсацію 70% вартості проєкту (після його облаштування) в рамках програми «ГрінДІМ» Фонду енергоефективності.

Окрім того, ОСББ мають можливість взяти участь у Програмі «Енергодім» Фонду енергоефективності, яка передбачає виконання заходів у відповідності до двох Пакетів. Пакет «А» включає такі заходи, як: встановлення лічильника тепла, облаштування індивідуального теплового пункту, встановлення вікон та дверей в місцях загального користування. Згідно з пакетом заходів «Б» можна провести утеплення стін будинку та даху. За пакетом «А» відшкодування від Фонду енергоефективності складає до 60%, а за пакетом «Б» - до 70% на весь проєкт, включаючи роботи. Проте існують обмеження в сумі гранту, для пакету «А» його максимальна сума складає 2 млн грн, для пакету «Б» – 10 млн гривень. Крім того, є ще грант за проведення енергоаудиту – 70%, але не більше 15 тис. гривень.

На сьогодні, паралельно із зазначеними ініціативами діє Комплексна програма енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки, яка передбачає додаткову підтримку учасників з обласного бюджету.

Детальні умови програми можна знайти на офіційних сайтах Фонду енергоефективності та Рівненської ОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також