П’ятиразові чемпіонки не мають де грати

732 0

Ми у соцмережах:

П’ятиразові чемпіонки не мають де грати

З п’яти перемог у шести матчах розпочали новий чемпіонат України у Дивізіоні А софтболістки «Західного вогню». У Кропивницькому, де проходив перший тур, п’ятиразові чемпіонки України по два рази перемогли команди «Ніка» (Луганська область) та «Пантери» (Донецька область). Перший поєдинок проти головних конкуренток з кропивницької СДЮШОР-2 рівнянки виграли — 9:4. У от у повторній грі, виграючи — 6:1, поступилися — 6:13. Втім, ця поразка для бейсбольно-софтбольного клубу «Західний вогонь» не найбільша проблема. Головна проблема, що ні софтболістки, ні бейсболісти не мають де нормально тренуватися та проводити домашні поєдинки.

— Упродовж останніх років ми грали та тренувалися на запасному полі стадіону «Хімік», — розповідає головний тренер «Західного вогню» Володимир Судимак. — Ми звернулися до керівництва «Рівнеазоту», щоб нам дозволили і зараз грати та тренуватися на «Хіміку», але отримали відповідь, що поки триває карантин, дозволу не дадуть. Відтак до старту чемпіонату хлопці та дівчата готувалися на запасному полі стадіону «Авангард».

І якщо для дівчат там умови ще більш-менш, то хлопці позбавлені можливості завдавати повноцінних ударів, адже неподалік ходять перехожі, а також розташований житловий будинок. Одного разу ми ледве не влучили у припарковане біля нього авто, після чого відмовилися від потужних ударів. Про проведення там офіційних матчів наразі мова не йде.

Тож бейсбольній команді довелося домовлятися з суперниками. Команда Кропивницького пішла назустріч, погодившись зараз прийняти нас у себе, а в другому колі приїхати до Рівного. А от команда Києва на такий обмін йти не захотіла, тож і в першому, і в другому колі ми гратимемо у Києві. З дівчатами теж ситуація незрозуміла.

— Чи проблеми з полем вплинуть на турнірні завдання?

— Для дівчат завдання незмінне — бути чемпіонками. Склад загалом ми зберегли, лише пішла до луганської команди Аня Форманюк. У хлопців завдання— бути призерами, причому, думаю, їм до снаги буде здобути «срібло». Так, склад у нас доволі молодий, є хлопці 2004, 2005 років народження, є й старші, але уся молодь дуже перспективна, члени збірних у своїх вікових групах, тому я вірю в цю команду.

На відміну від дівчат, які тільки стартували, бейсбольна команда «Західний вогонь» провела вже два тури в Кропивницькому. Спочатку один раз перемогли та двічі програли команді «Біотехком-СДЮШОР-2», а потім тричі програли чинному чемпіону «Біотехком-КНТУ».

Крім двох головних команд­, Рівне представлене у чемпіонаті України ще й двома командами у нижчих лігах. У бейсбольному Дивізіоні Б грає ветеранська команда «Вест Сайд», а в софтбольному Дивізіоні Б — «Західний вогонь-ДЮСШ «Колос».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також