Ракетні удари ворог завдав по п'яти областях України

3372 0

Ми у соцмережах:

Ракетні удари ворог завдав по п'яти областях України

Російські війська за минулу добу завдали ракетних ударів по п'яти областях України. Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій, Тернопільській, Кіровоградській, Черкаській, Одеській, Вінницькій, Полтавській, Чернігівській, Житомирській та Київській областях.

Про це йдеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на сьогоднішній ранок, повідомляє Укрінформ.

У Черкаській області ніч минула спокійно. Напередодні близько 17:00 ворог двома ракетами вдарив в одне із сіл Чигиринської територіальної громади, поцілив у сільськогосподарське підприємство. Постраждалих немає, знищені сільгосптехніка та нечисельне поголів’я худоби. Пожежу ліквідували.

У Сумській області минулої доби російські війська обстрілювали Глухівську, Есманьську, Новослобідську, Білопільську, Шалигінську та Хотінську громади.

Учора ввечері ворог здійснив мінометний обстріл Краснопільської громади: зафіксовані понад 10 прильотів. Уночі росіяни обстріляли з мінометів громади в Охтирському і Шосткинському районах. Жертв та руйнувань немає. Деталі з’ясовуються.

У Дніпропетровській області ворог обстріляв Апостолівську громаду в Криворізькому районі. Без руйнувань та постраждалих. В інших районах було спокійно.

У Харкові вночі через ракетний удар спалахнула пожежа на другому поверсі п'ятиповерхової виробничої будівлі в Київському районі. Госпіталізована одна людина.

Також уночі російські загарбники вдарили по Дергачах Харківського району. Згоріли виробнича будівля та автомобіль. За попередніми даними, постраждалих немає.

У Луганській області ворог здійснив два авіаудари, поціливши по населених пунктах чотирма ракетами. Також зафіксовані три масовані артилерійські обстріли. Ще чотири рази територія була обстріляна мінометами.

Росіяни намагалися просунутися в напрямку Верхньокам’янки, однак отримали відсіч та відійшли.

У Донецькій області російські війська б'ють з артилерії та реактивних систем залпового вогню "Ураган", також здійснили запуск ракети 9н723 "Іскандер-М".

Під ворожим вогнем перебували Торецьк, Авдіївка, Покровськ, Бахмут, Новоолександрівка, Журавка, Іллінка і Стародубівка. Пошкоджені 20 приватних будинків, приміщення сільськогосподарського підприємства і палац культури.

Уранці російські війська здійснили три ракетні удари по Торецькій громаді: одна ракета влучила в житловий квартал Торецька, дві поцілили в Залізне, унаслідок чого пошкоджень зазнали школа і дитсадок. Інформація про постраждалих уточнюється.

У Костянтинівці росіяни обстріляли територію медичного коледжу. У Соледарі внаслідок обстрілу виникла пожежа у місцевому центрі дитячої та юнацької творчості, на місці працюють рятувальники.

За добу по Донецькій області троє загиблих і 12 поранених мирних жителів.

У Миколаївській області вчора російські війська обстрілювали Шевченківську й Галицинівську громади Миколаївського району. У селі Шевченкове Шевченківської громади через обстріли троє людей загинули і троє зазнали поранень.

Уночі Миколаїв знову перебував під масованим ракетним обстрілом. Попередньо відомо про влучання та пожежі на двох промислових підприємствах. Детальна інформація уточнюється.

Унаслідок ворожих обстрілів у Широківській громаді вчора одна жінка загинула, зруйнований житловий будинок. Ввечері росіяни обстріляли Інгульську громаду, горіли поля.

Також увечері ворог обстріляв село Володимирівка Володимирівської громади. Влучання були за межами населеного пункту. За попередньою інформацією, постраждалих та пошкоджень немає.

У Березнегуватській громаді продовжуються обстріли сіл по лінії розмежування. Інформація про постраждалих і пошкодження уточнюється.

У Херсонській області протягом вчорашнього дня зафіксовані вибухи. У Херсоні на центральних вулицях розгорнуті декілька блокпостів, на яких перевірялися не лише транспорт, сумки і документи – людей примушували знімати взуття. Таке занепокоєння загарбників спричинене підвищенням активності партизанського руху в регіоні.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, станом на ранок, 17 липня,  українські захисники відбили штурмові дії ворога біля Івано-Дар’ївки та спробу просунутись до Верхньокам’янки на Слов’янському напрямку. Поблизу Берестового та Білогорівки на Бахмутському напрямку ЗСУ зупинили чергову спробу розвідки боєм.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також