Ранець китайський, а дівчата — українські

1699 0

Ми у соцмережах:

Ранець китайський, а дівчата — українські

Щоб зібрати до школи рівненського учня, треба витратити не менше двох тисяч гривень, а батькам першокласника — і чотири-п'ять.

Шкильний ярмарок 07 Ганна, продавець «Шкільного ярмарку»:

— Я вважаю, що школяр має сам вибирати собі три речі — пенал, щоденник і ранець, щоб подобалися і були зручні. А решту можуть купити й батьки. Причому, необов'язково брати найдорожче, можна знайти досить якісні речі за прийнятною ціною від українського виробника. Наприклад, простий щоденник без малюнків коштує 8 гривень, а за 30 можна придбати яскравий, з картами, формулами, гімном, енциклопедичною інформацією — такі випускають у Харкові. Дерев'яна лінійка на 15 см коштує 90 копійок, гумка — від двох гривень, простий олівець або ручка — півтори-дві гривні, дорожчі ручки — до 20 гривень, набір фломастерів на 6 кольорів — 15 гривень, набір на 12 кольорів — 25 гривень, пензлики — 3,5 гривні, набір кольорового паперу — 8 гривень, а кольорового картону — 14 гривень, зошити різної товщини — 2-10 гривень, в сусідньому кіоску гуртом дешевші. Пенали коштують 20-85 гривень. Не варто економити лише на хорошому ранці, бо треба підібрати такий, щоб він не тиснув на плечі дитині і не травмував хребет. Тому за рюкзак з ортопедичною спинкою доведеться викласти 500-800 гривень, хоча на інших прилавках можна знайти і прості дешеві до 200. Національна символіка на шкільному приладді залишається популярною. Наприклад, продається китайський ранець, але ним часто цікавляться, бо зображені українські дівчата. Так само у дітлахів популярні героїв фільмів та мультфільмів, персонажі художниці Гапчинської.
Окрім цього, на прилавках можна побачити пластилін, фарби, ножиці, кольорову крейду, клей, степлери. Щоб було легше зорієнтуватися, для батьків вивісили дошку, де зазначено, що потрібно узяти в початкову школу. Шкільний базар працюватиме на майдані щодня до 8 вересня — з 10-ї до 17-18-ї години.
Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також