Ранки будуть туманними

960 0

Ми у соцмережах:

Ранки будуть туманними

На Рівненщині — неймовірно тепла осінь. Однак тепле повітря до кінця тижня втратить силу, поступово стане прохолоднішим, а ранки стануть туманними.

Василь Троцюк, кліматолог:

— Таку теплу осінь забезпечили дві великі повітряні маси. Перша принесла до нас тепло з Балкан, а друга — з Туреччини. Тож цьогорічний вересень був визнаний найтеплішим у північній півкулі за останніх 140 років. Однак до кінця тижня температура повітря буде повільно опускатися, і на Рівненщині настане глибока осінь. Температура вдень опуститься і становитиме від +15-16 до +12-13 градусів тепла. Ранки будуть туманними. Це пояснюється тим, що верхній шар землі ще теплий, а повітря холодне. До речі, туман не утворюється, якщо в повітрі немає пилу. Але у нас зараз все ще масово спалюють траву й листя — тому й туман настільки густий. На початку листопада температура вночі може дійти до нуля градусів, що призведе до приморозків на поверхні ґрунту, але вони будуть невеликими, тому не варто перейматися за стан озимих.

Щодо зими, то найнижчі температурні позначки взимку на Рівненщині потрібно очікувати в січні та лютому — до –18 градусів, але великих снігопадів не буде.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також