Рання сивина: яких елементів не вистачає організму

3098 0

Ми у соцмережах:

Рання сивина: яких елементів не вистачає організму

Посивіння волосся — це природний процес старіння організму. Перші сиві волосинки зазвичай з’являються в 40–45 років, і з роками їх стає дедалі більше. Та сиве волосся може з’являтися значно раніше, і причини можуть бути різні. Є, до речі, й люди, які через індивідуальні особливості не сивіють до похилого віку.

Чому ж волосся може стати сивим раніше?

Через генетичну особливість — якщо у когось із батьків сивина з’явилася раніше 25–30 років, то є висока ймовірність, що на вас чекає та ж доля. Це стається через брак важливих поживних речовин, дефіцит вітамінів та мінералів, неправильне, недостатнє харчування. Важливо підтримувати достатній рівень цинку, міді, заліза, вітаміну Д, вітаміну В12 та кальцію.

Через захворювання щитовидної залози. Ендокринна система контролює всі обмінні процеси в тілі людини, і порушення в роботі щитовидної залози можуть впливати на роботу меланоцитів — клітин, які виробляють мелатонін.

Через стрес. Під час стресу в кров викидається багато адреналіну, що заважає мелатоніну засвоюватися в організмі. Тривала напруга може стати причиною ранньої сивини й в цілому дуже негативно впливає на організм та процес старіння.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також