Рашисти обстріляли центральний ринок у Херсоні: є жертви

764 0

Ми у соцмережах:

Рашисти обстріляли центральний ринок у Херсоні: є жертви

Сьогодні вранці російські загарбники обстріляли центральну частину Херсона. Потрапили в місце великого скупчення людей - ринок.

Російські війська обстріляли Центральний ринок у Херсоні. Одна людина загинула, дев'ять отримали поранення, повідомив Суспільному керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконніков.

- Близько 11-ї години ворог ударив по середмістю Херсона. Обстріляли Центральний ринок та навколишні будинки. Загинув чоловік і дев'ятеро людей отримали поранення різного ступеню важкості. Вони зараз усі перебувають у лікарні. Це осколкові поранення рук, ніг, голови. За їх станом зараз слідкують лікарі, — повідомив Толоконніков.


Про те, що російська армія обстрілює Херсон о 10:17 ранку повідомив в Telegram голова ОВА Олександр Прокудін.

Пізніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram написав про шістьох постраждалих.

Обстріл району Центрального ринку у Херсоні, перший заступник голови облради Юрій Соболевський, назвав навмисним актом тероризму.

- Держава-ізгой знову довела, що нічого гуманного та цивілізованого для неї не існує. На жаль, є постраждалі. Їм зараз медики надають медичну допомогу, про їхній стан інформуватимемо пізніше. Бережіть себе та своїх близьких. Як би ворог не хотів нас усіх знищити – ми вистоїмо та переможемо, — написав він.


Очевидці подій розповіли Суспільному, що під час обстрілу пролунало три вибухи.

- Коли почався обстріл, я ліг. Зразу пролунав один вибух за територією ринку, потім другий. Третій вибух був вже на території самого ринку, — каже продавець Вадим.


При обстрілах Херсона та області російська армія використовує артилерію та авіацію, у коментарі Суспільному сказав пресофіцер тактичної групи "Грім" Дмитро Плетенчук.

- Сьогодні вдень вони вчергове вдарили просто в центр міста Херсон. Маємо інформацію про одну загиблу особу, це людина, які знаходилася на своєму робочому місці, та поранених, яких зараз доставили до лікарні. Тривають слідчі дії та всі необхідні дії з усунення наслідків цього обстрілу,  — розповів Плетенчук.


Як повідомив медик бригади "швидкої", яка працювала на місці, Ігор Гончарук, загиблий 1977 року народження.

За фактом обстрілу Центрального ринку російськими військами, прокуратура відкрила кримінальне провадження. Ведеться слідство. Про це йдеться в Telegram Офісу Генпрокурора.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також