Рашисти зруйнували музей Сковороди. Але філософ «вистояв»!

1156 0

Ми у соцмережах:

Рашисти зруйнували музей Сковороди. Але філософ «вистояв»!

"Музей загорівся, пожежа була дуже великою, у музеї практично все вигоріло: стіна, вікна, підлога у приміщенні. Стіни залишились стояти… Впала стеля, горіло все, а скульптура Григорія Сковороди, виконана митцем Ястребовим, залишилась стояти", - розповіла в ефірі "Еспресо" директорка Національного музею імені Григорія Сковороди на Харківщині.

Окупанти вкотре доводять, що є варварами, які безглуздо і бездумно нищать українську культуру. Під час обстрілів у ніч проти 7 травня вони знищили Національний літературно-меморіальний музей Г.С. Сковороди у селі Сковородинівка біля Харкова. Пожежа охопила майже всі приміщення. Пам’ятка архітектури XVIII століття, яка лише нещодавно була відреставрована, повністю зруйнована. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Напередодні війни там тільки закінчилися реставраційні роботи, ми готували заклад до відзначення трьохсотріччя видатного філософа зі світовим ім'ям", – говорять у селищній раді. Під час пожежі поранення отримав 35-річний чоловік, який тієї ночі залишився охороняти приміщення. Його витягли з-під завалів із травмами ноги та відправили до лікарні.

Втім, директорка Наталія Мицай додала, що частково колекція музею була у сховку, тому основні експонати врятовано. За її словами, музей відновлять. Навіть попри пошкодження.

"Ми вже працюємо над тим, щоб відновити музей, і гадаю, зробимо це. Бо все ж ми готуємось до 300-річчя з дня народження нашого мудреця Григорія Сковороди"
, – сказала директорка.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також