Людям, схильним до підвищеного артеріального тиску, варто уважно стежити не тільки за рівнем холестерину, але і за раціоном харчування.
На думку фахівців, які склали список найбільш корисних продуктів для гіпертоніків, стрибків тиску можна уникнути, якщо правильно харчуватися.
Лосось. Йдеться про будь-яку рибу, що є джерелом безцінних для здоров'я омега-3 кислот. Достатньо їсти двічі на тиждень по невеличкій порції.
Вівсянка. Її поряд з іншими джерелами клітковини їсти варто обов'язково. Не забувайте тільки, що мова йде про натуральний продукт, а не про пластівці.
Буряк. Овоч багатий клітковиною, вітамінами групи В, аскорбіновою, фолієвою та нікотиновою кислотою. Не дозволяє засвоюватися холестерину і перешкоджає утворенню бляшок, що приводить до поліпшення стану судин.
Часник. Є природним засобом проти гіпертонії. Потрібно вживати по одному зубчику на добу.
Джерела вітаміну С. Якщо мова йде про овочі, то їх варто тушкувати в оливковій олії. Фруктів намагайтеся вживати якомога більше.
Гранат. Завдяки своєму складу є дуже корисним для серцево-судинної системи в цілому.
Темно-зелені овочі. Варто звернути увагу на шпинат, броколі, перець і брюссельську капусту.
Джерела магнію. Насіння, горіхи, нешліфований коричневий рис.