Разом з Мадонною – по мокрому піску

896 0

Ми у соцмережах:

Разом з Мадонною – по мокрому піску

На пляжі можна не тільки спати, читати і періодично ліниво перевертатися. Витратити час з користю для краси і здоров'я допоможе псамотерапія.

 Псамотерапія, або «пісочне лікування» грецькою, звучить трохи екзотично для нас, але практикується з найдавніших часів. Цей метод використовували ще лікарі Стародавнього Риму, Єгипту і Греції.

Як використовувати пляжний пісок не тільки з користю для засмаги і релаксу, а й для здоров'я?

Ходити
Стопи - це скупчення важливих точок, пов'язаних з органами нашого організму. Під час ходьби по піску кожна така точка масажується, активізуючи роботу внутрішніх органів і покращуючи їхній стан.

Бігати
Коротка пробіжка по мокрому піску за ступенем навантаження наближається до повноцінного тренування у фітнес-клубі! За годину спалюється близько 600 калорій. Бігти по мокрому піску значно складніше, ніж по доріжці в залі, так що вже через кілька днів м'язи ніг і сідниць помітно підтягнуться. До речі, подібні тренування давно й успішно практикує співачка Мадонна.

Зариватися
Це дуже ефективна процедура - гарячий пісок лікує артрит, артроз, хронічні захворювання органів дихання і навіть гінекологічні хвороби.

Розтиратися
Масажуючи проблемні зони піском, можна позбутися целюліту. А якщо захопити із собою на пляж зволожуючий крем і змішати його з піском, користь такого натурального скрабу збільшить ефект від косметологічної процедури в рази. Але робити таку процедуру можна не частіше ніж один раз на два дні, щоб не ушкодити шкіру.

У чому користь від ходьби босоніж взагалі?

Ви отримаєте масаж стоп.

Хороша профілактика плоскостопості.

Ходіння без взуття дає можливість ногам відпочити.

У дітей так буде формуватися природний вигин стопи.

Зміцнює і тренує м'язи ніг за рахунок того, що стопи поступово адаптуються до нерівної поверхні.

Покращує циркуляцію крові.

 

Крім того, ходьба босоніж по воді (кімнатної температури) загартовує весь організм, активізує кровообіг, покращує роботу сечового міхура, нирок і нервової системи. Ця проста вправа, як не дивно, знімає головні болі, полегшує дихання і поліпшує сон.

Ідеальними поверхнями для ходьби босоніж вдома  є паркет, коркова підлога або килими з натуральних матеріалів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також