РДГУ, НУВГП, ОА: як і коли починається навчання

1900 0

Ми у соцмережах:

РДГУ, НУВГП, ОА: як і коли починається навчання

Найбільші рівненські університети впроваджуватимуть карантинні підходи до навчання. Частина занять буде проводитись дистанційно, а частина – очно. Також вплинуло на старт нового навчального року і зонування територій відповідно до динаміки поширення коронавірусу.

Про це йшлось у програмі "Тема дня" на Суспільному.

Рівненський Державний гуманітарний університет
Перші курси та наступні розпочинатимуть навчання в різні часові проміжки. Навчальний процес розпочнеться з 1 вересня. Студенти навчатимуться у дві зміни: з 8 до 12-ї (І зміна) та з 14-ї (ІІ зміна). Між змінами передбачена півторагодинна перерва на санобробку приміщень.

Для І-IV курсів лекції проводитимуть дистанційно, лабораторні та практичні заняття проводитимуть в авдиторіях у звичайному режимі. Перший курс та магістратура першого року розпочнуть заняття з 15-го вересня. Решта – з 1-го вересня.

Парти розставлятимуть в межах санітарних норм від 1 до 1,5 метра. Якщо зміниться зона карантину – лабораторні та практичні заняття проводитимуть у групах не більше 20-ти чоловік, – розповів проректор РДГУ Володимир Гавриш.

Національний університет водного господарства та природокористування
Якщо Рівне не увійде до "червоної" карантинної зони, навчання тут також відбуватиметься очно. Перш за все це робиться для того, щоб соціалізувати перший курс. Там, де потрібно, застосовуватимуться методи дистанційного навчання.

На ІІ курсі навчання відбуватиметься офлайн. ІІІ-ІV курси матимуть змішану форму, навчання на магістратурі буде переважно онлайн.

Університет забезпечуватиме засобами для санобробки та соціальне дистанціювання. Згідно з постановою уряду, іноземцям в'їзд в Україну на місяць заборонений, але студентів-іноземців це не стосується. Всі правила віз, які були до цього часу, лишаються в силі.

Якщо студенти приїжджають з країн "червоної" зони – вони реєструються в додатку "Дій вдома", або лишаються на обсервації, – розповів ректор Національного університету водного господарства та природокористування Віктор Мошинський.

Національний університет "Острозька академія"
В організації навчання відштовхувались від рекомендацій міністерств, але пристосовували це до умов та специфіки вишу. Оскільки Острог потрапив до "червоної" зони, навчання в аудиторіях у перший тиждень навчального року не розпочнеться. Перший тиждень розпочнеться онлайн.

Під час другого тижня малі групи, ймовірно, розпочнуть навчання в аудиторіях із дотриманням соціального дистанціювання.

Корективи також внесли і до умов вступу на магістеріум. Вони мали відбуватися очно в університеті, їх перенесли онлайн з дозволу міністерства, – сказав проректор Академії Дмитро Шевчук.

Усі заклади вищої та фахової передвищої освіти на Рівненщині розпочнуть навчання з першого вересня у звичайному режимі. Традиційна форма навчання не стосується лише тих навчальних закладів, які знаходяться на території "червоної" карантинної зони – Острога, Дубна та Костополя.
У "червоних" містах є кілька навчальних закладів: у місті Дубно – 4 коледжі, Костопіль – 2, Острог – 1 університет. У цих навчальних закладах навчання відбуватиметься дистанційно. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також