Рідкі шпалери: що це і як цим користуватися

517 0

Ми у соцмережах:

Рідкі шпалери: що це і як цим користуватися

Не так давно в області будівництва і декору з'явився новий спосіб внутрішньої обробки приміщень - нанесення рідких шпалер на стіни.

Рідкі шпалери - це, по суті, декоративна штукатурка, що складається з целюлозних і шовкових волокон. Як сполучна речовина в суміш з волокон додають клей КМЦ, також для створення цікавої фактури додають різні блискітки і кольорові гранули. Подивитись як воны выглядають та переглянути ціни на рідкі шпалери https://stil.com.ua/ua/zhidkie-oboi/ можно тут.

Переваги рідких шпалер:

• такі шпалери відмінна заміна звичайним рулонним шпалерам, їх не потрібно розгортати, відрізати, наносити клей, забруднювати підлогу, поєднувати малюнок і викидати залишки паперу;

• великий простір для творчості, за допомогою такої штукатурки можна створити складний малюнок, зробити розпис стін, поєднуючи різні кольори і відтінки;

• легкість розведення і нанесення;

• можливість покриття шпалер спеціальним лаком, що захистить від впливу домашніх тварин, запобігає появі подряпин, потертостей;

• можливість легко замінити зіпсовану ділянку шпалер просто замазавши його новою порцією волокнистої суміші;

• шпалери, завдяки своїй шорсткій поверхні і гранульованій фактурі вдало приховують нерівності стін, стики і будь-які інші дефекти поверхні.

Підготовка суміші до застосування

Для того щоб почати користуватися рідкими шпалерами необхідно спочатку розвести суміш з пакета в теплій воді (кількість води зазначено на пакеті). Якщо в комплекті є блискітки або інші декоративні елементи необхідно висипати їх в суміш. Потім слід перемішати руками отримане «тісто», не застосовуючи механічного впливу (міксер), щоб не пошкодити структуру волокна.

рідкі шпалери

Отриману суміш потрібно настояти не менше восьми годин, накривши ємність поліетиленовим пакетом. Після проведених операцій суміш потрібно повторно перемішати і можна приступати до роботи.

Підготовка поверхні

• Видалити старе покриття зі стін.

• Нанести шпаклівку на поверхню.

• Заґрунтувати стіну (грунтовка не допускає проникнення вологи, завдяки чому на шпалерах не проступлять плями).

• У разі необхідності можна нанести грунт фарбу для поліпшення ізоляції.

• Поверхня готова до нанесення рідкої штукатурки.

Нанесення шпалер

Рідкі шпалери наносяться спеціальним пластиковим шпателем - кельмою, плавними рухами, злегка натискаючи. Для зручності складу беруть рукою і, знімаючи з долоні частина суміші шпателем, наносять на поверхню. Нанесення проводиться від краю стіни, рухаючись до середини, оскільки так простіше регулювати товщину нанесеного складу і його рівномірність.

рідкі шпалери

Якщо необхідно зробити візерунок з рідких шпалер, то для початку рекомендується зробити малюнок на стіну олівцем і вже після викладати склад на позначений малюнок. А також можна нанести суміш за допомогою пістолета-хопера, в спеціальну ємність якого засипається підготовлена ​​суміш і під тиском повітря наноситься на стіну. За допомогою пістолета маса наноситься набагато швидше і рівномірніше, ніж вручну. Такий прилад можна придбати напрокат у фірм, що займаються продажем рідких шпалер.

Щоб перевірити рівномірність нанесених шпалер можна підсвітити їх будь-яким джерелом світла.
усунення проблем

Якщо виникла необхідність перефарбувати певну ділянку шпалер в інший колір, не потрібно знімати частину шпалер і наносити нові іншого кольору, можна просто пофарбувати ділянку водоемульсійною фарбою в два шари. Замінити зіпсовану ділянку шпалер дуже просто. Необхідно всього лише намочити цей шматочок шпалер, після чого він стане знову пластичним, акуратно видалити шпателем стару штукатурку і нанести нову.

нанесення рідких шпалер

В окремих випадках на готових шпалерах все ж виступають деякі плями. Їх можна вивести, якщо розпорошити на ділянку відбілювач (білизна), плями протягом 20 хвилин зникнуть.
Готові шпалери можна і потрібно провітрювати для швидкого висихання, на відміну від звичайних паперових шпалер. Час висихання приблизно 48 годин. Акуратно нанесені і зі смаком підібрані рідкі шпалери вигідно виглядають в будь-якому приміщенні і підкреслюють індивідуальний стиль.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також