Редизайн системи газопостачання: економія через модернізацію

725 0

Ми у соцмережах:

Редизайн системи газопостачання: економія через модернізацію

АТ «Рівнегаз», яке працює під брендом Регіональної газової компанії, надає послуги з розподілу природного газу від газорозподільної станції (ГРС) «Грушвиця» майже 3 тисячам споживачів. Газові мережі від даної ГРС були побудовані у 80‑х роках минулого століття.

Обсяг споживання природного газу за останні 15‑20 років зменшився в декілька разів, а витрати на утримання газорозподільних мереж та споруд на них постійно зростають. Саме тому постала нагальна потреба не просто модернізувати газорозподільну мережу від ГРС «Грушвиця», а оптимізувати її під реальні обсяги споживання блакитного палива та адаптувати до транспортування нових енергоносіїв у майбутньому.

«Реалізація проекту редизайну дозволить повністю модернізувати систему газопостачання, що значно підвищить надійність та ефективність роботи газового обладнання особливо в осінньо-зимовий період. Зокрема, сучасне обладнання скоротить витрати на обслуговування мереж та суттєво зменшить втрати газу», — розповідає технічний директор «Рівнегазу» Костянтин Жих.

Відповідно до проекту редизайну у 2022 році АТ «Рівнегаз», з метою зменшення втрат та покращення безпеки при використанні блакитного вогника побутовими споживачами, заплановано реконструкцію із заміною регулюючого обладнання ГРП, заміну 15 од. морально і фізично застарілих шафових газорегуляторних пунктів (ШГРП) на сучасні виробництва RGC Production та 6 од. ШГРП на комбіновані будинкові регулятори тиску. У побутових споживачів в рамках редизайну вже замінили понад 300 комбінованих будинкових регуляторних тиску на нові, в комплексі з приварними шаровими кранами на газопроводах-вводах, що в свою чергу були одним з джерел витоків газу.

Змінюючись самі, змінюємо країну на краще.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також