Регбісти стали «лицарями»

1360 0

Ми у соцмережах:

Регбісти стали «лицарями»

Упродовж вихідних на стадіоні «Водник» у Рівному грали в регбі. Спочатку там відбувся 1-й тур чемпіонату України з регбі-7 у вищій лізі, а потім календарна гра чемпіонату України з регбіліг між командами з дещо незвичними для вітчизняного регбі назвами «Кnight West» та «Lviv Tigers». У підсумку перші перемогли — 32:30.

— У цьому сезоні є домовленість між українською та англійською федераціями регбіліг про співпрацю, — розповідає президент обласної федерації регбі Євген Голенко. — Англійці нас забезпечують формою. Натомість наші команди беруть собі у назву частину назви англійського клубу, у формі якого вони грають. Така собі франшиза. Наприклад, в Англії є команда «York City Кnight». Слово «West» це вже ми додали у назву, оскільки наша команда — це своєрідна збірна Рівного і Тернополя, і отримали «Кnight West» («Західні лицарі»). Серед суперників «Lviv Tigers», «Kyiv Rhinos», «Kharkiv Giants», «Transcarpathia Trinity». Цим співпраця не обмежується. У цьому сезоні восьмеро харківських регбістів поїхало грати за англійські клуби. У перспективі й інші українські гравці зможуть спробувати свої сили в їхньому чемпіонаті.

— Які шанси у цьому чемпіонаті регбіліг в нашої команди?

— Ми свідомі того, що випередити харків’ян буде непросто, тому налаштовуємося на друге місце. На першому етапі команди зіграють по колу вісім матчів, а потім чотири кращі продовжать боротьбу у плей-офф.

— А в регбі-15 рівненська команда цього сезону гратиме?

— У нас зараз йде зміна поколінь, старші гравці йдуть, а молодь ще не готова їх замінити, тому вирішили зосередитися на регбі-7 та регбіліг. У регбі-7 цього сезону ми граємо не в Суперлізі, а у вищій лізі. У першому турі у Рівному грало вісім команд, ми поступилися лише Одесі. Другий, вирішальний тур буде саме в Одесі, там і визначаться призери. А ще у нас досить перспективні команди юнаків U-16 та U-14, на які покладаємо великі надії.

— Останні матчі наші регбісти провели на стадіоні «Водник», це нова домашня арена?

— Це був своєрідний експеримент. Як на мене, то вдалий. Тому сподіваюся на тісну співпрацю з НУВГП і в майбутньому.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також