Регіональна газова компанія реалізувала відеопроєкт, присвячений розвитку економіки України впродовж трьох десятиліть

757 0

Ми у соцмережах:

Регіональна газова компанія реалізувала відеопроєкт, присвячений розвитку економіки України впродовж трьох десятиліть

За 30 років незалежності в Україні на Рівненщині почали працювати десятки нових промислових підприємств. Втім, основу економіки держави творять як нові, сучасні, модернізовані, так і ті, що десятиліттями наповнювали місцеві бюджети. В основі цієї індустрії – використання енергії.

 До вашої уваги лише частинка економічної історії держави. Зокрема, одне з виробничих гігантів хімічної та енергетичної галузей ПрАТ “Рівнеазот” OSTCHEM. Найбільше підприємство України з виготовлення мінеральних добрив та адипінової кислоти. Природний газ тут використовують із 60 років минулого століття як основну сировину для виготовлення двох видів селітри. Для вироблення мінеральних добрив тут застосовують новітні технології, у відповідності до міжнародних стандартів автоматизовані всі процеси.
Разом з тим, "Рівнеазот" – бюджетоутворююче підприємство краю, на якому працюють 2,5тис жителів області. Свою продукцію підприємство реалізує у 40 країн світу.

Незалежна Україна дає змогу для створення нових виробництв. Завдяки 400 млн євро іноземних інвестицій в області невдовзі запрацює ще одне потужне підприємство. Це деревообробний завод Кроноспан. На ньому виготовлятимуть десятки різновидів меблевого асортименту. В основі виробництва - енергетичні ресурси, зокрема, природний газ, адже блакитне паливо є невід’ємною частиною технології виготовлення продукції.

Працівники АТ «Рівнегаз» майже завершили газифікацію підприємства і вже встановили найбільший в Україні 17 метровий вузол обліку газу. Щороку завод споживатиме 80 млн. куб. м газу. За попередніми планами тут отримають роботу 400 місцевих жителів. А саме підприємство сплачуватиме 350 млн гривень податків та зборів, 25 млн у місцеві бюджети для розвитку громад.

АТ «Рівнегаз» пишається співпрацею із такими підприємства і гарантує наповнювати їх таким джерелом енергії як природним газ. Долучившись про проєкту РГК, Рівнегаз підготував відеоролик, який можна переглянути за посиланням.

Змінюючись самі – змінюємо країну на краще.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також