Рекламу рівненської піцерії, яка нагадує порноролик, визнали дискримінаційною

1848 0

Ми у соцмережах:

Скріншот скандальної реклами El Paso

Рівненський апеляційний суд постановив залишити без змін рішення першої інстанції і визнав рекламу Таверни «El Paso» дискримінаційною.

 Власник має сплатити штраф і припинити поширювати відеоролик.

Нагадаємо, у серпні минулого року рівненська піцерія випустила рекламний ролик, у якому знялися п’ять темношкірих чоловіків та блондинка. Користувачі соцмереж помітили схожість героїв реклами з учасниками відомого мему за участі американської порноакторки Пайпер Перрі. 

Елемент дискримінаційної реклами

Тоді управління Держпродспоживслужби в Рівненській області виписало штраф закладу харчуваня в розмірі 5 тисяч гривень, однак керівник піцерії Олександр Муленко з цим не погодився й подав позов до суду.

Він повідомив, що оспорювані рішення є необґрунтованими та такими, що прийняті всупереч вимогам чинного законодавства. Позивач зазначив, що реклама відображає вибір дівчини перед великим асортиментом піци у закладі ресторанного господарства «Таверна «El Paso», а у висновках ГО "Українська Асоціація Маркетингу" не доведені ознаки дискримінації.

Зрештою, після перегляду відеролику суд прийшов до висновку, що реклама все ж є дискримінаційною. Зокрема звернули увагу на те, що відеоролик містить відверті натяки на сексуальні стосунки, що жодним чином не пов`язано з об`єктом реклами та особливостями його використання.

Елемент дискримінаційної реклами

Позивач не погодився із цим рішенням та подав апеляційну скаргу, а 6 грудня стало відомо, що і апеляційний суд залишив скаргу Олександра Муленка без задоволення. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також