Рекомендації щодо складання плану до курсової роботи

869 0

Ми у соцмережах:

Рекомендації щодо складання плану до курсової роботи

План курсової роботи (проекту) - це опис логічної структури завдання. Писати його слід відразу ж після вибору і узгодження теми дослідження. Підійти до вирішення цього завдання можна по-різному: замовити курсову роботу в спеціалізованій компанії (https://www.zakazat-kursovik.kiev.ua/uk/), звернутися до старшокурсників або спробувати все зробити самостійно. Але без розуміння призначення і правил складання послідовності дій розробка його виявиться непростою справою.

Як скласти план курсової

Щоб зміст навчальної роботи був схвалений науковим керівником, він повинен давати чітке уявлення про розглянуті проблеми. Поділ на окремі глави повинен бути логічним, зайве дроблення на підрозділи небажано.

Структура плану курсової роботи

Основні пункти, які містить план завдання.

1. Вступ.

2. Основна частина (як мінімум 2-3 розділи).

3. Висновки.

4. Використана література.

5. Додатки (їх може і не бути, в залежності від теми).

Якщо написання роботи передбачає виконання розрахунків або досліджень, обов'язковою умовою, крім теорії, є наявність не тільки описової, але і практичної частини. Вступ присвячений доказу доцільності та актуальності обраної теми, опису предмета і методів дослідження. Теоретичні розділи основної частини носять описовий характер, а в практичних - викладені результати виконаних спостережень і розрахунків.

Часті помилки студентів при складанні плану курсової роботи

Помилки при складанні плану до курсової роботи допускають навіть старанні і грамотні студенти. Велика частина похибок доводиться на першокурсників, які виконують подібні завдання вперше. Розглянемо найпоширеніші неточності.

Відсутність чіткої послідовності в розділах

Якщо розділи дослідження логічно не пов'язані, це вказує на те, що студент недостатньо добре засвоїв тему, яку намагається розкрити. Імовірність того, що викладач поставить додаткові питання, досить велика. І не факт, що ви зможете вичерпно відповісти на них. Іноді студент навмисне допускає подібну помилку, щоб обійти складні моменти в дослідженні. Досвідчений викладач легко визначає подібні хитрощі, що веде до зниження оцінки.

Неповна відповідність тексту змісту

Відхилення тексту від складеної структури прирівнюється до помилки. Важливо також, щоб назви розділів курсового проекту в точності відповідали плану. Найчастіше, така неточність - результат неуважності, але іноді студент допускає помилку свідомо. Мета все та ж: уникнути складних розрахунків або глибоких досліджень, які потребують ретельного занурення в матеріал.

Якщо ви візьмете до уваги перераховані типові неточності, у вас є можливість скласти грамотний, добре структурований план і виконати проект на «відмінно».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також