Реконструкція рівненського "Авангарду" здорожчала на 82,5 мільйони гривень

1112 0

Ми у соцмережах:

Реконструкція рівненського

Згідно з інформацією на сайті "ProZorro", управління капбудівництва Рівного провело переговорну процедуру з фірмою "Фіалка". В обґрунтуванні вказано, що необхідно проводити додаткові роботи, пов’язані з основним договором.

На сесію, що пройде сьогодні, питання виділення коштів винести не встигнуть, але підрядник продовжує працювати без зупинок, повідомляє Суспільне. Раніше вартість реконструкції арени становила 200 мільйонів гривень. Стартували роботи у березні цього року. Поки що депутати міськради погодили виділення з бюджету 50-ти мільйонів гривень. Очікується, що триватиме реконструкція до травня 2021-го року. Ще навесні директор фірми "Фіалка" говорив про потребу коригування кошторису.

 

Директор фірми "Фіалка" Юрій Фалко:

– Вже, скажемо, він не буде дотриманий однозначно, бо є додаткові роботи, а є роботи, які будуть викидатися. Мені складно сказати, але процес коригування – він буде відбуватися. Можливо, він і не виросте, але, що зміни будуть вноситися – однозначно. Деякі роботи по залізнобетонним конструкціям, деякі роботи по невідповідності графічній частині, кошторисній частині.

Проєкт реконструкції стадіону "Авангард" розробляла львівська фірма "Арт-простір". Вона отримала за це з міського бюджету півтора мільйона гривень. Стадіон повинен мати трибуни на 14 тисяч місць з накриттям, штучне освітлення, футбольне поле з підігрівом, 8 бігових доріжок, а також легкоатлетичний манеж. Але довелося вносити зміни, розповідав у серпні міський голова Рівного Володимир Хомко. Стіни головної трибуни стадіону, де запроектовано легкоатлетичний манеж та які планували залишити, виявилися аварійними. Тому їх знесли. "Укрдержбудекспертиза" погодила зміни до проєкту 19 листопада. За додаткові проектувальні роботи рівненській фірмі "Орбіта-будпроект" міський бюджет заплатив мільйон гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також