Рекордсменка «Ромашка» дає на Рівненщині 46 літрів молока на добу

1612 0

Ми у соцмережах:

Рекордсменка «Ромашка» дає на Рівненщині 46 літрів молока на добу

Професійний підхід та любов фермерів до своєї справи дозволяють встановлювати рекорди. Саме ці фактори допомогли досягти успіху фермі «Шедевр», що у Крупецькій громаді на Рівненщині. У господарстві утримують корову-рекордсменку Ромашку, яка дає 46 літрів молока на добу.

- Загалом, в сімейному фермерському господарстві надій на одну корову 8 тис. літрів на рік. Власниками бізнесу є подружжя Олександр та Оксана Рябій. Допомагають їм троє їхніх дітей, зазначають представники проєкту «Сімейні молочні ферми», до якого входить і «Шедевр».

 

SEEDS повідомляє: до того як заснувати ферму та приєднатися до проєкту, Олександр Рябій упродовж тринадцяти років працював за кордоном на будівництві. Саме досвід у цій галузі допоміг Олександрові власноруч збудувати господарські приміщення на фермі.

Днями господарство відвідав голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. Він зазначиив, що такі сімейні ферми – чудовий приклад малого бізнесу та можливостей для зайнятості населення в сільській місцевості. Віталій Коваль обіцяв підтримку фермерам. Місцева влада має намір співпрацювати з проєктом «Сімейні молочні ферми», щоб надати можливість відкрити власні господарства переселенцям. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також