Ректор Пасічник готовий поручитися за суддю Лідовця

1609 0

Ми у соцмережах:

Ректор Пасічник готовий поручитися за суддю Лідовця

Викладач Острозької академії Руслан Лідовець став суддею Касаційного цивільного суду у складі Верховного суду України. Разом з іншими новопризначеними суддями 7 травня він склав присягу й приступив до виконання суддівських обов’язків у Києві. Його родина, дружина та діти, залишилися в Острозі.

Руслан Лідовець — корінний острожанин. Острозьку академію закінчив з відзнакою, захистив кандидатську дисертацію і протягом 2001-2016 років працював в академії викладачем, доцентом кафедри та завідувачем кафедри цивільно-правових дисциплін. Протягом останніх десяти років також займався адвокатською діяльністю, а у 2015 став депутатом Острозької міськради.

Ігор Пасічник, ректор Острозької академії, тепло розповідає про суддю-викладача:

Руслан Лідовець — з нашого першого набору студентів у відродженій Острозькій академії. Тоді у нас ще не було ні багато книжок, ні комп’ютерів, ні професорів. Та в студентів була така висока мотивація до навчання, що наш перший випуск став прапором академії. Чимало наших перших випускників досягли значних висот у кар’єрі. Руслан Лідовець — серед них. Активний, цілеспрямований, чесний. Студентом грав у КВК, пізніше, крім викладацької, займався адвокатською діяльністю, у нього вже й докторська дисертація готова до захисту. Одружився, його дружина Тетяна теж у нас викладає, діточок мають. Академія дала їм квартиру в Острозі.

Наскільки мені відомо, Руслан давно збирався складати іспит на суддівство, та це не одразу йому вдалося, бо процедура насправді складна. Він додатково вчився і знову подав документи. Ми усі вболівали за нього, бо він чесний і справедливий, ніколи не візьме хабар — я готовий поручитися. Найвище досягнення в юриспруденції — бути суддею у Верховному суді України, і Руслан Лідовець гідний бути ним. Якщо такі люди приходять у Верховний суд, то є надія на те, що у нашій країні подолають корупцію. Коли я вітав Руслана з цим призначенням, він пообіцяв мені, що не пориватиме з Острозькою академією й буде далі у нас викладати по суботах.

Додамо, що відповідно до указу президента, у Касаційний адміністративний суд Верховного суду було призначено 25 суддів, 15 суддів — у Касаційний господарський суд, 13 — у Касаційний кримінальний суд та 22 судді — у Касаційний цивільний суд.

Світлана Федас


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також