Ректору — «символ влади». За клейнод «водник» заплатив понад 100 тисяч

2507 5

Ми у соцмережах:

Віктор Мошинський

Національний університет водного господарства та природокористування захотів наблизитися до старих європейських вишів, перейнявши їхні традиції. Зокрема, і доволі символічні та затратні. Так, нещодавно «водник» замовив для свого ректора Віктора Мошинського клейнод — колар (або ж намисто), який символізує символ влади. Виготовив клейнод славутський ювелір.

Віктор МошинськийМожливо, появу масивного колара на шиї ректора ніхто б і не запримітив, якби університет, державний заклад, не змушений був звітувати про всі витрати коштів. Шостого вересня НУВГП опублікував звіт про укладений договір зі славутським підприємцем-ювеліром Августом Вольським. Тоді й стало відомо, що ректорський клейнод обійшовся закладу у 116,8 тис. грн. Висока вартість пояснюється просто: клейнод — срібний. Та й пан Вольський — відомий ювелір, тож його робота цінується. Втім, у НУВГП зазначають, що остаточна вартість робіт ще може змінитися, оскільки клейнод, який одягнув пан Мошинський для першокурсників, лише попередня версія, яку, можливо, будуть допрацьовувати.

— НУВГП — сучасний навчальний заклад, який крокує в ногу з європейськими та світовими тенденціями, — зазначає начальник відділу зв’язків з громадськість НУВГП Віталій Прокопець. — Цьогоріч ми вирішили втілити в життя давню ідею — впровадити нову традицію передачі ректорського колара з покоління в покоління, від ректора до ректора, як це відбувається у західних закладах вищої освіти. Розроблений майстром-ювеліром у повній відповідності до візуального стилю та брендбуку університету, цей клейнод є новим символом університету та перебуватиме на його балансі, а ректор (нині — Віктор Мошинський) «залишатиме його у спадок» своїм наступникам.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також