Ремонт блоку №2 доходить до екватора

949 0

Ми у соцмережах:

Ремонт блоку №2 доходить до екватора

На енергоблоці №2 Рівненської АЕС продовжується капітальний планово-попереджувальний ремонт, що розрахований на 63 календарні доби та наближається до свого екватора.

Під час ремонту виконується значний обсяг робіт. Здійснюється середній ремонт турбогенераторів ТГ-3 та ТГ-4, на ТГ-4 – ремонт ротора з заміною контактного кільця та перевірка стану заклиновки обмотки статора генератора. Станом на поточну добу триває збирання обладнання.

Персоналом дільниці з ремонту комплектних розподільчих пристроїв ЦРЕУ виконано ремонт лінійного обладнання повітряних ліній 330 кВ «РАЕС – Грабів», «РАЕС – Рівне»: вимикачів, роз’єднувачів, високочастотних загороджувачів.

Роботи на магістралях резервного живлення раніше проводилися у міжремонтний період. Тепер, у зв’язку з підготовкою роботи підприємства в умовах нового ринку електроенергії, для підвищення надійності живлення споживачів, виконуємо ремонт  на зупиненому енергоблоці, - каже Олександр Покідов,  заступник головного інженера енергоремонтного підрозділу з ремонту електротехнічного устаткування РАЕС

Виконано ремонт двох каналів системи безпеки. Пперсонал дільниці з ремонту турбогенераторів і дизельгенераторів цеху з ремонту електротехнічного устаткування провів капітальний ремонт генератора ДГ-22. На завершальній стадії знаходиться капітальний ремонт трьох електродвигунів головних циркуляційних насосів.

- Загалом роботи проводяться кваліфікованим персоналом, у встановлені терміни та у повному обсязі. Якісно виконаний ремонт є запорукою безперебійного функціонування електротехнічного устаткування та безпечної експлуатації усього комплексу обладнання АЕС в цілому, забезпечення генерації електричної та виробітку теплової енергії, її подальшої видачі у мережу, – підсумовує Олександр Покідов.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також