Ремонт доріг оплачують... бурштинокопачі

2079 0

Ми у соцмережах:

Ремонт доріг оплачують... бурштинокопачі

Вперше за багато років гроші з держбюджету на ремонт рівненських доріг надійшли навесні. Дорожники обіцяють залатати ями до кінця травня, а влітку провести більш серйозні ремонти доріг на Костопіль та Луцьк. А тим часом на Поліссі з'явилися благодійники, які дають мільйони, зароблені, вочевидь, на бурштині, на ремонт тамтешніх доріг.

Латають на Рівненщині 387 кілометрів міжнародних та національних доріг, а також 185 кілометрів доріг загального користування та 654 кілометри доріг регіонального і територіального значення. На них із державного бюджету виділили понад 5 млн. грн. Так, працюють на цих дорогах "Луцькавтодор-Сервіс" і тернопільська фірма "Дормакс", які виграли тендер, бо ремонтують струменевим методом із застосуванням бітумних емульсій. Юрій Проник, начальник Служби автомобільних доріг у Рівненській області:

— Працювали й на травневі свята, коли була погода. "Рівнеоблавтодор", який виграв тендер на обслуговування доріг області ще взимку, втім, не може конкурувати із приватними фірмами. Має лише одну машину, яка ремонтує струменевим методом, а треба зо п'ять, щоб робити великі обсяги. Ліквідовувати ямковість вже майже закінчуємо. І гроші є, тож фірми, які виграють тендер, охоче беруться за роботу. На капітальні ремонти цього року фінансування немає, проте ми хочемо цього року таки зробити серйозний ремонт дороги на Костопіль, на Луцьк із Рівного та на Дубно із Луцька. На жаль, поки що з державного бюджету досі не розрахувалися із фірмами, які 2012 року ремонтували деякі шляхи в області. Винні 22 млн. грн., зокрема, 9 млн. грн. "Рівнеоблавтодору" та стільки ж приватній волинській фірмі "Луцькавтодор-Сервіс". Проте у нас цього року з'явилися меценати на півночі області. Особливо великі суми люди, які, мабуть, причетні до бурштинодобування, дають у Рокитнівському та Володимирецькому районах. Один меценат виділив мільйон. З нами лише погоджують, які дороги ремонтуватимуть.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також