Ремонт на Чорновола: зроблене торік виправлять

1102 0

Ми у соцмережах:

фото Радіо Трек, ремонт вулиці Чорновола

У вівторок ввечері автомобілям на вулиці Чорновола у Рівному довелося незвично довго стояти у заторах. Через ремонт поблизу магазину «Наш край» на Щасливому у напрямку Здолбунова рухалися практично по кілька метрів за хвилину. Працювала приватна фірма, яка взялася за ремонт цієї вулиці ще торік і після робіт якої водії уже кілька місяців оминають праву смугу у напрямку Здолбунова.

Тендер на поточний (тобто ямковий) ремонт вулиці Чорновола у серпні минулого року виграло ТОВ «Прогрес Девелопмент Компані». За договором, який підписали з міським управлінням ЖКГ на майже 2,4 млн грн, вибоїни на вулиці Чорновола мали би залатати до кінця минулого року. Проте роботи фірма почала пізно, тож наприкінці року управління продовжило з нею договір — до 1 липня 2021-го.

Про роботи, які фірма виконала торік, отримавши з міського бюджету близько 500 тис. грн, варто зазначити окремо. Так, у грудні товариство латало вибоїни на правій смузі у напрямку Здолбунова — біля корпусів «водника» та дитячої міської лікарні. Покладений асфальт пролежав кілька тижнів — і на краях покладених «латок» утворилися знову «ями». Окрім того, покладений асфальт вищий за старий, тож автомобілі неприємно «підстрибують» на кожній латці. Багато водіїв, якщо не більшість, через це обирають їхати лівою смугою.

— Підрядник буде робити ямковий ремонт аварійних ділянок по всій вулиці Чорновола, — зазначає начальник міського управління ЖКГ Рівного Володимир Пилипчук. — Зроблене торік вони будуть виправляти власним коштом. Був неякісний асфальт, тому одразу воно і почало руйнуватися. Вони замовляли цей асфальт, це не їхній.

Щодо розмітки на вулиці Чорновола, на якій торік її не наносили, то, за словами пана Пилипчука, «Прогрес Девелопмент Компані» покладе розмітку на ділянках, де ремонтуватиме асфальт. А ось на решті, як і по всьому місту, розмітку наноситиме клеванське ТОВ «Хімія Парк», яке виграло тендер цього року на 1,9 млн грн і яке працюватиме у місті вже не вперше.

«Прогрес Девелопмент Компані» було створено у 2017 році у Києві, а нині, змінивши за три роки трьох власників, належить рівнянину Олександру Михасику та зареєстровано в Омиті Зарічненського району. Товариство є одним із тих, хто вигравав підряди обласного департаменту будівництва на експлуатаційне утримання доріг місцевого значення у кількох районах на півночі області. З управлінням ЖКГ Рівного товариство має підписаних 10 договорів на 12,6 млн грн. Загалом же з 2018 року «Прогрес Девелопмент Компані» виграло торгів на Рівненщині на понад 300 млн грн.

Олеся АНТОНЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також