Ремонтуватимуть дороги між селами. Гроші є

3667 0

Ми у соцмережах:

Ремонтуватимуть дороги між селами. Гроші є

Робітників-дорожників, які засипають ями на дорогах, подекуди можна побачити і в неділю. Як повідомили в Рівненському облавтодорі, тривають роботи з ліквідації аварійної ямковості струменевим методом. Але це не означає, що серйозного ремонту цим дорогам найближчим часом не бачити.

Приміром, дорогою з Рівного до Костополя хороше покриття закінчується біля села Любомирка, а далі – стара дорога, на якій трясе, тому тут і ліквідують ямковість. Найближчим часом цю частину дороги теж обіцяють відремонтувати капітально, та, на жаль, не всю. За 11 мільйонів гривень, отриманих у рамках проведення митного експерименту на кінець 2018 року, проведуть капремонт одного кілометра дороги від Любомирки до полігона (за 5 мільйонів гривень) та об’їзної довкола Олександрії. У суму 11 млн гривень також увійде проектно-кошторисна документація об’їзної довкола Дубна. На інші ділянки незавершеного ремонту дороги від Рівного до Костополя грошей поки немає. Може, будуть пізніше.

Більш бадьоро виглядає перелік доріг Рівненщини, які будуть ремонтувати у 2019 році, тому що тут ідеться про значно більшу суму. Нещодавно Бюджетний комітет Верховної Ради України погодив список з 72 доріг області місцевого значення, на ремонт та будівництво яких виділять 350 мільйонів гривень з держбюджету. За них візьмуться вже от-от.

Закрема, на Володимиреччині реконструюють міст між селами Луко та Біле (майже 12,5 млн грн), на Костопільщині проведуть капремонт 400 метрів дороги Перелисянка-Деражне (5,2 млн грн), у Деражному відремонтують вулицю Набережну за 3 млн грн, проведуть капремонт дороги Рівне-Хотин (11,4 млн грн) та капремонт мосту на цій дорозі (6 млн грн). У селах Дубенського району відремонтують дороги на 8,2 млн грн, у селі Зоря Рівненського району відремонтують вулицю за 2,5 млн грн. У Сарнах ремонт вулиці Соборної обійдеться у 2,6 млн грн.

Поточний середній ремонт проведуть на дорозі Князівка-Вітковичі-Хотин на Березнівщині (8,7 млн грн), Володимирець-Антонівка (6,8 млн грн), Демидівка-Калинівка (7 млн грн). По кільканадцять мільйонів гривень піде на поточний ремонт доріг між селами в Дубровицькому та Зарічненському районах. За 23 мільйони відремонтують дорогу Корець-В.Межиричі-Вовкушів на двох ділянках, ще понад 10 мільйонів покладуть на дорогу В.Межиричі-Самостріли. Майже 6 мільйонів гривень передбачено на ремонт дороги Єльне-Томашгород у Рокитнівському районі, яку люди нещодавно перекопали, остерігаючись затоплення мостів і селища Томашгород.

Понад 35 мільйонів гривень піде на ремонт доріг у Сарненському районі, зокрема, між селами Яринівка-Тутовичі-Костянтинівка відремонтують майже 10 км дороги.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також