У кожної господині є «свій» рецепт новорічного салату олів’є. Але є деякі нюанси і помилки, виправивши які, можна зробити салат в рази смачнішим.
Майонез вважається класичною заправкою салату, але це робить його занадто ситним, жирним і важким. Тому до майонезу можна додати трохи нежирної сметани або густих вершків.
Також олів’є можна заправити густим грецьким йогуртом: з’єднати майонез і йогурт 1:1, за бажання можна додати кілька крапель лимонного соку. І ще одне: салат потрібно заправляти безпосередньо перед подачею на стіл.
При готуванні салату віддайте перевагу відварному м’ясу (яловичина, курка), язику, запеченому м’ясу. Якщо додати багато картоплі, салат виходить крохмалистим, в’язким.
Консервований горошок краще замінити на свіжоморожений — дати йому відтанути і просто додати в салат. Смак від цього буде зовсім іншим, в салату з’явиться свіжість і вишуканий смак.
Яйця в олів’є відповідають за ніжність смаку, тому їх потрібно багато. Вони врівноважують варені картоплю і моркву, додають салату легкості.