Рецепт святкового напою від кардіологів

913 0

Ми у соцмережах:

Рецепт святкового напою від кардіологів

Не обов'язково пити алкогольні напої, щоб мати гарний настрій на свята. Кардіологи зі США пропонують чудову альтернативу – безалкогольну сангрію.

У цього напою є багато переваг, які роблять його кращим вибором, ніж келих вина, пива або коктейлю, - зазначає Кетрін Шампань, професор епідеміології харчування в Центрі біомедичних досліджень Пеннінгтон в Батон-Руж, штат Луїзіана.

Випити кілька порцій спиртних напоїв – давня святкова традиція. Але надмірне вживання алкоголю може ослабити імунну систему та збільшити ризик захворювань печінки, деяких видів раку та ушкодження серця. Це також впливає на функції мозку, такі як раціональне мислення, що є важливим чинником у дотриманні правил безпеки, щоб зупинити поширення COVID-19.

А склянка безалкогольної сангрії пропонує широкий спектр вітамінів, включаючи C і K, та антиоксиданти, такі як бета-каротин.

У ній також міститься багато калію, що є однією з характерних ознак дієти DASH (дієтичні підходи до боротьби з гіпертонією), яка помічна для зниження тиску.

Сангрія зі свіжих фруктів – справжня вітамінна бомба. Це саме те, що потрібне кожному з нас взимку.

3 склянки несолодкого журавлинно-яблучного соку або 2 склянки 100% журавлинного соку й 1 склянка несолодкого яблучного соку, 1 склянка газованої води (охолодженої), 1 маленьке яблуко, 1/2 склянки малини, 1 маленький лимон (нарізаний на 8 скибочок), 1 невеликий лайм (нарізаний на 8 скибочок), склянка колотого льоду

Змішати в графині сік і воду. Окремо легенько перемішати дрібно нарізане яблуко і малину.

У кожну склянку покласти по 1 ст. л. яблук з малиною, по 2 скибочки лимона і лайма.

Зверху покласти лід і влити сік.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також